-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Visual Basic Resource Yapımı

ads
ads
vb.net

Vb.Net Resource Kullanımı 

Bu dersimizde  Visual Basic ile   Kaynak  gömmeyi, dosya, resim vs. kullanımı  ve buton yardımı ile dışarı  çıkartmayı öğreneceğiz.

Gerekli olan araçlarımız:

Bir adet button bir adet  PictureBox ekleyin yukarıdaki örnek resimdeki gibi tasarlayabilirsiniz.   İlk olarak My Project sekmesine tıklayarak  sol bölümde bulunan Resource yazan bölüme tıklayın. Açılan pencerede  ilk olarak  strings olarak karşınıza çıkacak o  değeri   Other olarak  değiştireceksiniz.

Sonrasında aynı bölümde bulunan Add Resource > Add Existing File bölümünden masa üstünüzden herhangi bir resim veya icon seçip kayıt edin.  

İlk olarak programın dosyaları dışarı çıkarmasını nasıl sağlarız onu öğrenelim. 

Buttona çift tıklayın ve   click olayına aşağıdaki kodu yazın.

My.Resource.Goodshield.Save"C:\resim.png"  kodunu ekledikten sonra  programı çalıştırın ve  dosyaları çıkar  butonuna bastığınızda dosyalar   belirlediğiniz bir   klasöre çıkartılmş olacaktır. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.