-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Çöl Tozu İle Yağmur Yağdırmak

ads
ads
teknoloji

Hacettepe Üniversitesinin buluşu, Çöl Tozu  Yağmur Yağdırmak

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü tarafınca, çöl tozu ile yağmurun yağmasını yağmasına olanak sağlayan yeni bir icatla  dikkatleri üzerine çekti. Çevre Mühendisliği bölümünün öğretim üyesi olan Profesör Doktor Cemal Saydam, açıklama yaptı. Ekosistemi  dünya çapında  ilgilendiren bu buluşun çok önemli bir yeri vardır. Kar ve yağmur'un yağmasının sağlanabileceğini vurgulamıştı, çöl toz tanelerinin bulutlara serpiştirilmesi sonucu  ile   yağışın olması  gereken bölgede yağışın olabileceğini  bildirmişti.

Bu yeni buluşun çöl tozları ile  yağışa imkan vereceği konusunda patentinin alındığını açıklandı. Hiç bir şekilde kimyasal birleşim sonucu olmadan  meydana getirilen  yağmur damlacıkları, sadece doğal yollar ile oluşturulmaktadır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.