-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Dişlerinizi Beyazlatın

ads
ads
Sağlık

Beyaz dişlere sahip olmak

Dişleri beyazlatan besin maddeleri,  Beyaz gülüşlere herkes sahip olmak ister.  Fakat günlük  yaşantımızda   sigara, çay ve benzeri  etkenlerin diş sağlığına olumsuz etkileri  inkar edilemez gerçektir. 

Bu gibi etkenler  dişlerinizin beyazlığını kaybetmesine ve sararmasına neden olabilmektedir. Dişlerinizi beyazlatma yöntemleri aşağıdadır.

1-  Çilek: Yaz meyvelerinden  kokusu ve tadı ile  vazgeçilmez besinlerden biridir.  Dişlerin üzerinde leke oluşabilecek etkenleri azaltır. Fakat çileğin içinde bulunan asit ve şekerin  diş minesine vermemesi için yapmanız gereken, çileği yedikten sonra mümkünse dişlerinizi fırçalamalı veya  su ile ağzınızı çalkalamanız yeterli olacaktır.

Portakal: Kış aylarının C vitamini zengini olan meyve, kabuğunun içinden doğal diş macununu elde edilebilmektedir.

Elma sirkesi ve limon suyu: Beyazlatmada faydası olabilmekte ve  bu doğal besinlerin sık tüketildiklerinde  diş minesine zarar vererek çürüklerin oluşmasına neden olabilmektedir. Bundan dolayı   dikkatli kullanılması önerilmektedir. Doğal lifli ürünler diş beyazlatmada en sağlıklı besinler olarak nitelendirilmektedir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Diş sağlığı çok önemlidir. Normal günlük temizliğin haricinde düzenli olarak hastaneye de gidilmesi gerekiyor

    YanıtlaSil
  2. Diş temizliği özellikle yakın mesafeli görüşmelerde çok önemli, bu yüzden dikkat etmek lazım

    YanıtlaSil
  3. diş temizliğine dikkat etmek gerekiyor hem sağlık açısından hemde görüntü açısından. sarı dişlerle gözükmek kimsenin hoşuna gitmese gerek.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.