-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Dökülmeyen Saçların Hayalini Kurmayın, Yaşayın

ads
ads
Sağlık
SAÇ EKİMİ


Ensedeki saç bölgemizden güçlü ve asla dökülmeyen böglerden toplanılan saç köklerinin, kel olan bölgeye taşınması işlemine saç ekimi denir. Genetik veya normal faktörlerden saç dökülmesine maruz kalmış kişilerin yeniden eski saçlı görünümüne kavuşabilmesi için en iyi yöntemlerden biri saç ekimi dir. Saçekimi uygulamaları bir estetik cerrahi uygulamasıdır. Bugün için geliştirilmiş en iyi saç ekimi yöntemi FUE yöntemidir.

FUE YÖNTEMİ İLE SAÇ EKİMİ

Follicular Unit Extraction cümlesinden gelen FUE yönteminde saçlı kafa derisinin üstünden 0,6 mm ve daha ufak çaplı punchlarla saç adalarının yuvarlak kesiler halinde alınması operasyonu gerçekleştirilir. Fue tekniğinde doğrusal kesiler yapılmadan saç adaları birer birer alınır. Fue yönteminin saç nakli uygulamasının kişiye sağladığı avantajlarının ve kolaylıklarının daha fazla olması bu yöntemin tercih edilmesinin sebeplerinden birisidir.

FUE TEKNİĞİNİN AVANTAJLARI

·        Çok yüksek greft sayılarına daha kısa zamanda ulaşılabilmektedir.
·        Fue yönteminde iz kalmaz.
·        Farklı yöntemlere göre çok daha az acı çekilir.
·        Diğer yöntemlere göre daha doğal bir görünüme kavuşulur.
·        Fiyat olarak diğer yöntemlere göre daha uygundur.

SAÇ EKİMİNDE EN SIK SORULAN SORULAR

Soru : Herkes saç ekimi yaptırabilir mi ?

Cevap : Ense bölgesinde yeterli saçı olan herkes saç ektirebilir.

Soru : Saç ekiminde acı hissedilir mi ?

Cevap : İşlem lokal anestezi altında yapıldığı için acı hissedilmez

Soru : Saç ekiminde yaş önemli midir ?

Cevap : Açıklığı uygun olan ve sağlık problemi olmayan her yaştan kişiler saç ektirebilir.

Soru : Ekilen saçlar ne kadar zaman sonra çıkar ?

Cevap : Ekilen saçlar 1.ayda dökülür genellikle. 10. haftadan sonra yeni çıkışlar başlar. Ön ve üst kısımlar 6 ayda tamamlanırken tepe ve ense bölgesinde 8 aya bazen 1 yıla kadar uzayabilir.

Soru : Kimler saç ekimi yapabilirler ?

Cevap : Sadece estetik ve plastik cerrahlar saç ekimi yapabilirler.

Soru : Herhangi bir hastalığı olanlarda saç ekimi prosedürü nedir ?

Cevap : Kişinin saç ekiminin genel sağlığına, mevcut hastalığının da saç ekimine engel olmaması gerekir. Örnek olarak kalp hastalığı olanlar kardiyologlarına gidip izin almaları gerekmektedir.

Soru : Saç ekimi fiyatları nedir ?

Cevap : Her merkezin marka değeri ve bulunduğu konuma bağlı olarak fiyatlar değişiklik göstermektedir. Ayrıca yapılacak olan greft sayısıve seansa bağlı olarak fiyatlar artıp azalmaktadır. Örnek olarak tek fiyat sınırsız greft gibi bir kavram doğru değildir. Çünkü kiminin 3000 greft ihtiyacı varken kiminin ise 6000 grefte ihtiyacı vardır.

Soru : Saç ekimi sonrası iz kalır mı ? Doğal bir görünüm olur mu ?

Cevap : Doğru bir FUE uygulmasında ekim yerinde ve ensede iz kalmaz.

Soru : Enseden alınan saçlar yeniden çıkıyor mu ?

Cevap : Enseden alınan saçların bir daha çıkması biz plastik cerrahları sınırlayan tek noktadır. Çünkü yanlış bir operasyon yapılması ense kapasitesinin yeterince kullanılmaması anlamına gelmektedir. Bu da direk olarak hasta memnuniyetsizliğine neden olur. Bu nedenle hastaların güvenlik açısından kendilerine ekilecek olan greftlerin fotoğraflarının çekilmesini istemesi önerilmektedir. Bu şekilde ayrcıa ekilen greftlerin sağlıklı olup olmadıkları da anlaşılabilir.

Soru : Saç ekimi ile bütün açıklık kapatılabilir mi ?

Cevap : Saç ekiminde her zaman öncelik doğal görünümdür. Sıklık ikinci plandadır. Sıklık tamamen hastanın açıklığı ve ensedeki saç kapasitesi ile orantılıdır. Saç ekimi ile bütün açıklıklar kapatılabilir.Fakat amaç kapatmak değil hastalarda saç görünümünü oluşturabilecek sıklığa ulaşmaktır. Bir açıklığı 3000 greftlede 5000 greftlede kapatabilirsiniz. Tüm hastalarda sonuçlar farklıdır.

Soru : Saç ekimi sonuçlarının farklı olmasındaki neden nedir ?

Cevap : İşlem doğru yapıldıysa ;
·        Saç Rengi : Beyaz saçlı hastalarda sonuçlar en iyi olmaktadır.
·        Ensedeki Saç Kapasitesi : Açıklığa bakılmaksızın ensede yeterli saç varsa sonuçlar daha iyi olmaktadır.
·        Açıklık : Hastalarda en iyi sonuçlar ön ve üst bölgelerde oluşmaktadır. Enseye doğru açıklık ne kadar inerse sıklık o kadar azalmaktadır.

NEDEN ESTE MEDICA ?

Este Medica; A’ya Z’ye tüm estetik operasyonlar, saç ekimi alternatif saç tedavileri ve medikal estetik uygulamalarında, alanında en kaliteli hizmet veren medikal danışmanlık merkezidir. Este Medica; kuruluşundan bu yana tüm estetik beklentileri olan kişileri, alanlarında otorite sahibi olmuş uzmanlarla birleştirerek, üstün ve kaliteli hizmet anlayışını ilke edinmektedir. Este Medica; plastik cerrahi, medikal estetik, anti aging, saç ekimi ve alternatif tedavi alanlarında bilimsel çalışmaları da desteklemektedir.
Günümüz teknolojisini yakından takip eden misyonu ile kişilere kaliteli hizmet sunmak için hareket eden Este Medica, sadece ülke insanımızın değil; dünyanın bir çok farklı ülkesinden binlerce insanın estetik beklentilerinin çözümü için aracılık etmektedir. Este Medica; Türkiye’yi yurt dışı estetik ve sağlık turizmi içerikli bir çok fuarda, yenilikleri müşterilerine sunmak adına takip etmektedir.

Este Medica; bünyesindeki tüm çalışmalarında, kendi barışık insanların sayılarının artması ve en önemlisi yapılacak olan bu uygulamaların sonucunun doğru bilgilendirilmesi ve konusunda kişilere medikal danışmanlık yapmaktadır. 

Türkiye’nin alanında parlak markası olma yolunda hızla yol kateden Este Medica; dünyanın bir çok farklı ülkelerinden insana hizmet vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Este Medica ile Binlerce Mutlu Referanslarımızdan birisi olmaya ne dersiniz ?



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.