-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Uyuyan İnsanın Ruhu Nereye Gider?

ads
ads
islam
Parlak bir nur  gibi  ruhlar alemde gezerler. Bu yolculuk sırasında  gezdiği yerlerde gördüklerinin bazılarını beyinlere aktarmaktadır.  Bu sırada ise rüya adı veridiğimiz durum meydana gelir. Rüyâlar görülmeyen alemlerin kapısını aralayan şifreler gibidir.

Rüya ölümün yarısı gibidir, adete kardeş gibidirler rüya ve ölüm. Allah (c.c.)  tarafından bir "istirahat" olarak bizlere sunulmuştur uyku. Uyurken , gün içinde iş vesilesiyle  emek  bütün uzuvların yorulmasından sonra  çalışan bütün âzalarımız dinlenir. Başta göz, kulak, el, ayak, kemikler, kaslar, sinirler, damarlar, kalb, ruh olmak üzere, bütün zahirî ve bâtınî duygular, hasseler ve organlar uykuya girer.  Bu istirahat  sırasında, insanın uyuması sırasında ruhun cesetle irtibatı kısmen kesilmektedir.

Rüya kelimesi Arapça kökenlidir ve kökü "rü'yet"tir. Ekseriyet gözle görmek "rü'yet" kelimesiyle söylenmektedir.Rüya ise beyinin görmesidir. Daha açık tabiri ile, ruhun bazı hadiseleri beyine aktarmasından kalan bir  takım  durumların hatırlanmasıdır.İnsan  vücudu  dünyaya göre yaratılmış ve bazı özellikleri sınırlıdır. Bunlardan biri ise gözdür ve sınırlı şeyleri görebilir  Ama ruh ve kalb aracı ile  şu madde gözüyle göremediği âlemleri de görebilme imkanı  vardır.

Sonuç olarak; rüyâlar da  dünya gözüyle göremediğimiz  "alemlerin kapısını aralayan şifreler misalidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.