-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » SBS Tercihleri Hakkında

ads
ads
eğitim

8. Sınıf SBS Tercih dönemi, Puanınız hangi liseye yetiyor? 2013 SBS Tercih kılavuzu

Seviye Belirleme Sınavı ( SBS ) geçtiğimiz günlerde  resmi olarak açıklanmıştı. 1 Milyon küsür öğrencinin girdiği , SBS sınavının sonuçlarının açıklanmasının  ardından, tartışma konusu olan yabancı dil bölümü sonuçlarının yanlış hesaplanması idi.   Öğrenciler ve velilerin itirazları sonucu Milli Eğitim Bakanlığı inceleme başlattı. İncelemenin sonucunda sonuçların hatalı hesaplandığı kabul edildi ve yeniden hesaplama yapıldı. 

8. Sınıf öğrencileri sonuçlarını öğrenmek için https://e-okul.meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.  Seviye Belirleme Sınavı 2013, 110 öğrenci bütün sorulara doğru  cevap vermiştir. Fakat okul  puanları yetersiz olduğundan dolayı sadece  16 öğrenci birinci olmuştur.

SBS Tercihleri Başladı.

SBS öğrencilerinin beklediği tercih dönemi başladı.  Tercihler  21 Temmuz 2013'e kadar sürecek bu  zaman içinde  liseleri belirleyecek tercihlerini yapabilecekler. Tercihler için Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere ek süre tanımayacaktır.  Tercihler sırasında SBS öğrencileri en  fazla  10 tane okul seçebileceklerdir. 

Yerleştirme sonuçları ise; 6 Ağustos 2013'de MEB tarafından resmi sitesinde  açıklanacak.  Yerleştirme sonuçlarının ardından, okullara kayıtlar için 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.