-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ecel birdir, değişmez - Hakikatı

ads
ads
islamiyet

Trafik kazasında vefat eden bir kişi o araca binmemiş olsaydı başka bir yerde aynı saat aynı gün ölecek miydi?

Hz. Muhammed ( s.a.v.)  "Sadaka belayı def eder ömrü uzatır"  Hadis-i Şerifinden yola çıkarak. Ömrün uzayabileceğini öne sürmektedirler. Sorunun cevabı: Ecel birdir değişmez.

Allah (c.c.) Her Şeyi Bilendir.

"Ömrün uzamasından kasıt, insan ömrünün bereketlenmesidir. Âhirete hayır ve hasenat için verilmiş bir sermaye olan insan ömrünün uzaması, bu sermaye ile daha çok kâr elde etmek manasınadır. Buna göre ömrün müddetinde bir değişme olmasa da, sadaka yoluyla mahsulünde bir artma olması ömrün uzaması demektir. Bunu bir misâl ile açıklamaya çalışalım. Bir ağacın her baharda dört bin meyve verdiğini ve ömrünün on sene olduğunu farzediniz. Cenâb-ı Hakk'ın ağaca lütuf ve insanıyla baharlardan birinde dört bin yerine sekiz bin meyve verdirmesi halinde, ağacın ömrü manen 1 sene uzamış, demektir. İşte sadaka da insan ömrünün verimini çoğaltan çok güzel bir ameldir. Ve bu mânâda ömrü uzatmaktadır."

Örnek sorumuzda; trafik kazasında ölen bir kişi o araca binmeseydi ölmeyecek miydi? Allah (c.c.) her şeyi bildiği gibi kazanın olacağını ve o kişinin orada öleceğini ezelden beri bildiğinden dolayı o kişi orada ölecektir.   Araca binmeseydi gibi durum söz konusu olamaz, o araca bineceğini Yüce Allah ( c.c.) sonsuz ilmiyle bilmekteydi. Eğer ki öleceğini bilse bile o kişi o araca binecek ve gene o kazada ölecektir. Çünkü yazılan bu şekildedir. Ve olacaktır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış düsturunu hepimiz benimseriz inşallah.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.