-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İnternetten Televizyon izlemenin En İyi Yolu CANLITVX.com

ads
ads
Her alanda hızla gelişen teknoloji, günlük hayattaki bir takım alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Örneğin eskiden aile yaşamının değişmezi olan televizyon izleme alışkanlığı günümüzde yerini daha bireysel aktivitelere bıraktı. Artık aileler televizyon başında toplanıp, bir kanalı izlemek yerine odalarına dağılıp bilgisayar ve internet başında vakit geçirir oldular. Elbette ki bu durum sosyolojik açıdan kimilerine göre aile yaşantısı bakımından oldukça kötü olsa da, yaşam standartlarının gelişmesi açısından oldukça olumlu bir gelişmedir. Çünkü eskiden özellikle de büyük ailelerde sadece tek bir kişinin istediği kanal izlenirdi. Hal böyle olunca diğer aile bireyleri istediği kanalı ve programı izleyemiyordu. Ancak artık internet sayesinde, isteyen herkes istediği kanalı izleyebilme özgürlüğüne sahip. Artık hemen hemen her evde, internete bağlanabilen en az bir bilgisayarın olduğunu düşünürseniz, bu özgürlüğün kapsamının ne denli büyük olduğunu da tasavvur edebilirsiniz. Bilgisayardan televizyon izlemek için ise, internet üzerinden  yayını yapan internet sitelerine girmeniz gerekmektedir. Ancak şuan internet üzerinde bu hizmeti verdiğini iddia eden birçok internet sitesi bulunsa da, birçoğu yayın kalitesi bakımından oldukça kötüdür. Bu da insanların canını sıkan en önemli etkendir. Bu yüzden özgürce televizyon izlemek için bilgisayar başına geçtiğinizde yayınların donmasından, kopmasından veya istediğinizden başka yayınların gelmesinden dolayı oldukça gerilebilirsiniz. 

İnternet Üzerinden Canlı Televizyon İzlemenin Adresi: Canlıtvx 

Eğer bilgisayar başında gerilmek istemiyorsanız, kaliteli yayın imkanı sunan http://www.canlitvx.com adlı internet sitesini ziyaret etmelisiniz. Bahsi geçen internet sitesi gözü yormayan; beyaz ve grinin tonlarının kullanıldığı oldukça sade bir tasarıma sahiptir. Dolayısıyla site içerisinde dolaşırken, kanal ararken veya değiştirirken gözlerinizde bir ağrı ile karşılaşmazsınız. Sitenin tasarımı gözünüzü yormadığı kadar, bilgisayarınızı da yormaz. Site tasarlanırken oldukça az grafik kullanıldığından ve kod yapısı oldukça temiz olduğundan dolayı işlemcinize ve raminize ekstra yük bindirmeyerek bilgisayarınızın donmasını ve kasmasını önler. Sitede TJK TVHalk TV ,  NTVSpor gibi ulusal düzeyde yayın yapan hemen hemen bütün kanallar canlı olarak izlenebilmektedir. Ulusal düzeyde yayın yapan kanalların en büyük sıkıntısı çok fazla izleyiciye sahip olmalarından dolayı, internet yayınlarının bu yoğunluğu kaldıramayarak takılması kimi zaman da çökmesidir. Ancak Canlıtvx adlı internet sitesinde bu tür sorunların hiç birisi ile karşılaşmazsınız. Zira bahsi geçen internet sitesi izleyici yoğunluğu göz önüne alarak tasarlanmıştır. Bununla birlikte internet sitesinin diğer bir güzel hizmeti de izlediğiniz televizyon kanalının yayın akışına yer vermesidir. Bildiğiniz gibi birçok yayın akışı sitesi güncel değildir. Ancak canlıtvx internet sitesinde bütün canlı yayın akışları, kanalların kendi sitelerinden her gün otomatik olarak alındığından dolayı güncelliğini korur. Siz de böylece bilgisayarınız başında televizyon izlerken, bir sonraki programın ne olduğunu kolaylıkla öğrenmiş olursunuz.  İzlediğiniz kanalın yayın akışı bilgisinin yanı sıra, sitede söz konusu kanal ile ilgili detaylı bilgiye de sahip olabilirsiniz. Örneğin o kanalın daha çok hangi türlerde yayınlar yaptığı hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz gibi kanalda yayınlanan programlar ve özellikle günümüzde popüler olan diziler hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sitede ayrıca güzel bir kategori sistemi oluşturulmuş. Örneğin haber kanallarına göz atmak istiyorsanız, sitenin üst menüsünde bulunan “Haber” butonuna basarak, ulusal düzeyde haber ağırlıklı yayın yapan bütün kanalları listeleyebilirsiniz. Örneğin o gün canınız biraz spor müsabakası izlemek istiyor ya da güncel spor haberlerini öğrenmek istiyorsanız, sitenin spor kategorisine girerek ulusal düzeyde yayın yapan bütün spor kanallarının yanı sıra Türkiye’de bulunan futbol kulüplerinin açmış olduğu televizyon kanallarını da yine hiçbir kasma, donma veya kopma olmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz. Sitede haber ve spor kategorisinin yanında; dini, müzik, çocuk kategorileri de bulunmaktadır. Sitenin bir diğer hizmeti ise, İstanbul’un çeşitli noktalarına konmuş olan mobese kameralarının çektiği görüntüleri canlı olarak servis etmektir. Böylece evinizden çıkmadan önce gitmek istediğiniz yerlerdeki kalabalığın ve trafiğin yoğunluğuna bakabilirsiniz. 

Bölgesel Kanalları da Canlıtvx Üzerinden İzleyebilirsiniz!

Ulusal düzeyde yayın yapan kanalların bazıları kendi internet siteleri üzerinden ne kadar sağlıklı olmasa da yayın yapsa da, bölgesel kanallar büyük ölçüde maalesef bu hizmeti sağlayamamaktadırlar. Ancak bahsi geçen internet sitesi üzerinden Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yayın yapan bölgesel kanalların birçoğunu yine hiçbir donma, kasma veya kopma olmadan online olarak izleyebilirsiniz. Sitenin bu denli kaliteli yayını, hiçbir donma ve kopma olmadan vermesinin en önemli nedeni, yayının sizin internet hızınıza göre veriliyor olmasıdır. Yani eğer internet hızınız yüksek ise, yayın kalitesi size çok daha yüksek bir şekilde verilecektir. Ancak eğer internet hızınız düşük ise, yayının kesintisiz olarak sizlere ulaşması adına görüntü kalitesi bir miktar düşecek, ancak hiçbir zaman “pixel pixel” diye hitap ettiğimiz seviyeye düşmeyecektir. 



iPhone ve iPadlerden Canlı Televizyon İzlemenin En Kolay Yolu! 

Yazımıza teknolojinin büyük bir hızla geliştiğinden bahsederek başlamıştık. Teknoloji o denli hızla gelişiyor ki, artık bilgisayarlarımız ceplerimize kadar girdi. Günümüzde birçok insan internete bilgisayar yerine iPhone veya iPad’lerinden giriyor. Dolayısıyla insanlar artık bu cihazlar ile canlı tv izle mek istiyorlar. Yazımıza konu olan Canlıtvx adlı internet sitesi, iPhone ve iPad kullanıcılarına da, tıpkı bilgisayar kullanıcılarına olduğu gibi oldukça rahat bir şekilde yine hiçbir donma ve kopma olmaksızın popüler kanalların yayınını ulaştırmaktadır.
makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Gayet güzel site tebrik ederim ama biraz daha hızlı yayın olabilirdi.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.