-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Windows 8.1, Çıkış Tarihinden Önce İnternete Sızdı

ads
ads
Microsoft, Haziran ayında önizleme sürümünü tanıttığı yeni işletim sistemi Windows 8.1 üzerindeki çalışmalarını tamamladığını ve 18 Ekim’de final sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Ancak henüz sürüm resmi olarak yayınlanmadan işletim sisteminin RTM sürümü bazı paylaşım sitelerinde yayınlandı.

Bazı dosya paylaşım sitelerinin sızdırdığı bilgiler önizleme sürümü ile RTM sürümü arasındaki farkları gözler önüne seriyor. The Verge‘de yer alan habere göre Internet Explorer 11 üzerinden haber makalelerini daha rahatlıkla okunması için tarayıcıya bir okuma paneli ekleyen Microsoft aynı zamanda posta servisine mavi bir tema ekleyerek özelliklerini geliştirdi.

İşletim sistemine yardım ve ipuçları uygulaması ekleyen Microsoft böylelikle Windows 8′in karışık yapısından şikayet eden kullanıcıların bu sorununa çözüm bulmayı amaçlıyor. Ayrıca Windows 8.1, uygulama çubuğu ve ek ayarlar gibi özelliklerin yer aldığı Windows Phone benzeri bir menü ile karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Buna ek olarak Windows 8.1′de Skype işletim sistemine yüklü olarak gelirken takvim ve kişi uygulamalarındaki kullanıcı arayüzü değişiklikleri de göze çarpıyor.

Windows 8.1, Çıkış Tarihinden Önce İnternete Sızdı


Windows 8.1 RTM sürümü dün itibariyle Microsoft donanım iş ortaklarına gönderildi. Microsoft’un iş ortakları böylelikle işletim sistemi herkese dağıtılmadan önce mevcut ve yeni ürünlerini Windows 8.1′e uygun hale getirebilecek. Normal kullanıcılar ise 18 Ekim’de Windows Mağazası’ndan ücretsiz olarak Windows 8.1′i cihazlarına indirebilecek. Aynı zamanda yeni Windows 8.1′li cihazlar 18 Ekim itibariyle raflardaki yerini alacak.

Microsoft Türkiye ise Windows 8.1′in kullanıcılara yepyeni bir deneyim vaat ettiğini söyleyerek işletim sisteminin RTM sürümünün Türkiye’de de tüm dünya ile aynı anda 18 Ekim’de kullanıcılara sunulacağını söylüyor. Daha önceki sürümlerden farklı olarak Windows 8.1′i kurumsal müşterilerle son kullanıcılara aynı tarihte sunacaklarını belirten Microsoft Türkiye Pazarlama Grup Müdürü Onur Altıntaş, önümüzdeki aylarda Windows 8.1 uyumlu güçlü ve yaratıcı ürünlerin teker teker piyasaya sürüleceğini ve bu işletim sisteminin büyük fark yaratacağını dile getiriyor.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.