-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » WordPress'i Tanıyalım

ads
ads
makale

WordPress Nedir?

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan blog sistemidir.  WordPress genel olarak en çok webmaster'lar tarafından bilinen bir sistemdir. Diğer yandan Internet kullanıcısı olmayan kişiler tarafından bilinmeyen açık kaynak kodlu yazılımı ve blog alt yapı sistemidir.

Webmaster dünyasında en çok tercih edilen sistemlerin en başında gelen WordPress, esneklik ve kullanım açısından kullanıcısına kaliteli siteler yapabilme ve geliştirme imkanı sunmaktadır.

Neden WordPress'i Tercih Etmeliyim?

* PHP dili ile MyQGL veritabanına sahip olduğundan.
* Ücretsiz olması ve Açık kaynak kodlu olması.
* Kullanımı basit ve sadedir.
* Her türlü siteleri rahatlıkla oluşturabileceğiniz bir alt yapı olduğundan.
* Uzun vadeli web siteleri kuracaksanız.
* Arama motorları tarafından sevilen yazılım olduğundan.

Günümüzdeki websitelerin çoğunluğu WordPress sistemini kullanmaktadır. Bilindiği gibi wordpress sisteminde iki site yer almaktadır. WordPress.Org - WordPress.Com İlk site eklentilerin yer aldığı ve indirildiği  alan adıdır. ikinci site, web sayfası kurmak ve blog açmak için sunulan ücretsiz yazılımdır.  WordPress ile hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz. Video portalı, haber portalı, e-Ticare sitesi ve hayal gücünüzün sizi götürdüğü yere kadar ilerleyebileceğiniz kodlamalarla çeşitli çeşitli siteler kurabilirsiniz. Seo ayarları ile kaliteli ziyaretçiler ve arama motorlarının dostu bloglar oluşturulduğundan webasmter dünyasının vazgeçilmez adı olduğundan tercih edilmelidir.

WordPress Özellikleri Nelerdir?


* PHP dili ve MySQL veritabanı
* G-Zip ile bandwith tasarrufu sağlaması
* RSS özelliği
* Onlarca tema seçeneği
* Web sitenizin tasarımını kendinize göre ayarlayabilme
* Bir çok eklenti ile özelliklerini çoğaltabilmek
* İçeriklerinize şifre koyabilmek
* Makalelerinizi istediğiniz zaman yayına girmesini sağlamak için zamanlama özelliği
* Admin paneli ile kolayca yönetebilme
* Yorumları admin denetiminde yayınlamak. Ve daha saymadığımız bir çok özelliği..

Arama motorlarında bir çok blog yazarı ve site sahipleri bulunmaktadır. Ancak herkes başarıyı yakalayabilme özelliğine sahip olamamıştır. Sınırlı sayıda iyi sitelere denk gelmişim ve faydalanmışımdır. Bu sitelerden biri wordpress alanında uzmanlaşmış bir  webmaster arkadaşımızın kişisel sitesi olan Aykut ÖZDEMİR kişisel sitesidir.  Bugünki konumuza feyz veren ve gerekli incelemeleri ve araştırmalar bu siteden yapılarak sizlere sunulmuştur.

bu yazı http://aykutozdemir.com.tr sitesinden yararlanılarak derlenmiştir

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.