-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Çiğ Köfte Yapılışı

ads
ads
Çiğ Köfte Yapılışı

                Şanlıurfa bölgesine ait bir yiyecek olan çiğ köfteyi yapabilmek için ilk başta bulgur, soğan, maydanoz, domates salçası, çeşitli baharatlar ( kimyon, reyhan, dağ kekiği, pul biber, kırmızıbiber) ve kıymaya gerek duyulmaktadır. Bu malzemeler iyice harmanlanıncaya kadar yoğrulur. Harmanlanan malzemelerin üzerine bulgur dökülür ve bulgur da yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Uzun ve yoğun bir süreç olan yoğrulma süreci sona erdikten sonra geriye çiğ köftelerin el yordamıyla tek tek ayarlanması ve sunulması kalır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çok da uzmanlık istemeyen çiğ köfte malzemeleri bakımından bölgelere göre değişiklik gösterir.  Ama etli ve etsiz çiğ köfte tarifi malzemeleri olarak da değişik tarifler varıdr. Bunun yanında etli çiğ köfte tarifi malzemeleri bakımından en belirgin farklılık içerisine konulan kıymadır. Tariflerin değişiklik gösterdiği çiğ köfte, sunum bakımından değişik yörelerde benzerlikler gösterir. Tabaklara dizilen çiğ köfteler limon, marul yaprakları ya da lavaş ekmeğiyle sunulabilir.

Servis bakımından kolay uygulamalar bulunur ve yapılışı kadar da zor değildir. Bu sebeple çiğ köfte tarifi diye soran kişiler öncelikle bu işi iyi yapan biriyle defalarca aynı tecrübeyi yaşamalıdır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.