-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Jinekomasti Ameliyatı

ads
ads

Jinekomasti Ameliyatı ne kadar risklidir ?

Jinekomasti Ameliyatının riski hiç yok denecek kadar azdır. Çünkü ameliyat lokal bir bölgede vücudun işlevsel organlarından çok uzak bir alanda yapılan ameliyat olduğundan sağlık açısından bir zarar vermez. Erkek memesinde eğer yağ dokusu fazla ise, meme altından bir yarım ay şeklinde bir kesi olacaktır. Bu kesi ise, bir yıl sonra belli belirsiz bir hal alıp neredeyse yok olmuş olacaktır. 

Jinekomasti ameliyatında bir erkeğin başına gelebilecek en kötü durum bu kadardır. Zaten meme yağının almak hiç tıp bilgisi olmayan bir insanın bile aşa yukarı bilebileceği bir şey. Yani bir kalp bir beyin bir damar gibi ölümcül veya riskli ameliyatlar değil. Estetik cerrahi ameliyatları bu kadar kolay ve ölüm riski olmayan müdahalelerdir.

Bu yüzden jinekomasti ameliyatı olmak isteyen hastalarımıza riski çok düşük deriz. O düşüklük payında ki az olan kısım da, ameliyat ile ilgili değil de, kişinin anesteziye veya ameliyat esnasında verilen bir ilaç alerjik bir durum yapmasından dolayı sorun olabilir. Ama diyebilirim ki şuana kadar jinekomasti ameliyatı oldu diye kimse ölmesi. Bende olması ve Türkiye de de böyle bir şey duymadım. 

Jinekomasti ameliyatı Öncesi 

Jinekomasti ameliyatı öncesinde hasta için uygulanacak teknik seçilmelidir. Jinekomasti 2 farklı şekilde yapılır. Bunlardan biri yağ emme işlemi bir diğeri ise, yağ dokusunu cerrahi olarak çıkartma. Bu ameliyatların hangisinin yapılacağına ameliyat öncesi muayene ile doktor belirleme yapar. Meme kişinin kilosuna göre belirlendiği için, memenin ne kadar küçüleceği ve erkekte nasıl duracağı hesaplanır, işlem bu doğrultuda devam eder. 

Jinekomasti ameliyatı nasıl yapılır 


Jinekomasti ameliyatı tam donanımlı bir hastanede yapılır. Yani hastanenin her durum için yoğum bakımı olmalıdır. Bunun dışında ameliyat genel veya lokal anestezi ile hastanın isteğine göre yapılır. Yani aslında meme bölgesine uygulanacak lokal bir uyuşturma ile ameliyat yapılabilir. Ama hasta hiçbir şey görmek istemiyorum diyorsa, genel yapıp uyutabiliriz. Tamamen hastanın isteğine göre seçim yaparız. 

Ameliyat sonrasında bir süre jinekomasti atleti kullanımı gerekir. Bu da 2 hafta falan sürer. Böylece o bölge düz ve kımıldamadan kalmış olur. Jİnekomasti ameliyatı ücretleri de hiç öyle yüksek rakamlar değildir. 

Jinekomasti Ameliyatı Fiyatları 

Jinekomasti ameliyatının fiyatı hasta muayenesinde belirlenir. Hangi hastanede ameliyatın yapılacağına göre ücret belirlenir. Ayrıca memede ki büyüklük ve sadece liposuction ile yağ emme mi yoksa yağ dokusu cerrahi olarak alınacak mı bunlar belirlenmeli ve ona göre fiyat verilmelidir. Ameliyat ücretleri 2013 yılı itibari ile, 3,000 tl ile 8,000 tl arasında değişiklik gösterir. 
Ameliyat ücreti arasında ki bu deli uçurumun nedeni doktorların talep ettikleri rakamlarda özgür olmalarıdır. Ayrıca yukarıda belirtiğimiz üzere ameliyat da nerede yapılıyor ne kadar uğraş gerektiriyor bunlarda ameliyat fiyatının belirlenmesinde önemli ölçüde etkenlerdir.

Jinekomasti Tekrarlar mı ?

Jinekomasti ameliyatları tekrarlama riski oldukça düşüktür. Yani Ameliyat olduktan sonra bir daha ameliyat gerektirmez. Bazı durumlarda ki bu aşırı kilo alıp verme durumunda memede tekrar yağ birikintileri olabilir. Ayrıca kullanılan hormonsal ilaçlar da memede büyümeye neden olacağından tekrar ameliyat gerektirebilir. 

Erkeklerde Meme Büyümesi 

Erkek memesinin büyüme nedenlerinden en büyüğü aşırı kilo alıp vermedir. Meme de yapısal olarak yağları öyle kolay vücuttan atamaz. Bu yüzden ameliyat ile dışarı alınması gerekir. 

Erkek memesi ya genetik aileden gelen bazı özel durumlar ile büyür, yada aşırı kilo alıp verme ile. Eğer sık kilo değişikliği yaşıyorsanız, bilin ki sizde jinekomasti olma olasılığı oldukça yüksek. Bu yüzden yediklerinize içtiklerinize dikkat etmenizde faydalar vardır. 

Peki Bu Erkeklerde Meme küçültme Ameliyatını devlet Karşılar mı ? 

Erkeklerde Meme Küçültme ameliyatı (jinekomasti) özel bir ameliyat olduğundan ve ameliyat olunmazsa kişi çok hasta olacak ve acil ölüm riski taşımayan bir ameliyat olduğundan devlet karşılamaz. Yani bu ameliyatı özel de bir doktora yaptırılması gerekiyor. Hiçbir devlet hastanesi jinekomasti ameliyatını ücretsiz yapmayacaktır.

Parası ile sorunu kıyasladığınızda bu ameliyatın fiyatını pek düşüneceğinizi sanmıyorum. Çünkü büyük memeler erkekte iğrenç duruyor. Yani tedavi olmak gerçekten erkekte bir psikolojik sorunu çözmüş olacaktır. Bu yüzden bir görüşmemizde fayda olduğunuz düşünüyorum. Para ödemesi zorluğu çeken hastalarımıza özel yardımcı olmak bu ameliyat tedavi olarak gören benim için bir zevk olacaktır.

Jinekomasti ameliyatını hangi doktor yapar ?

Jinekomasti ameliyat estetik plastik cerrahi ameliyatı sınıfına girer. Bu yüzden ameliyatı ben Op Dr Ali Mezdeği ve benim gibi estetik alanında ihtisası olan cerrahlar yapabilir. Ama şunu da net olarak belirtmeliyim ki, bu jinekomasti sorununu gidermek göründüğü kadar da kolay değil. Yani bu işin incelikleri var. Bu yüzden ameliyat olmadan önce bu ameliyat üzerinde pratiği olan ve kendini geliştirmiş bir estetik cerraha ameliyat yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Bu illa ben değil jinekomasti ameliyatını yapmasını seven herhangi bir cerrah olabilir.

Zaten estetik cerrahi uzmanı da her ameliyatı yapmaz. Belki yapmak istemez. Belki bir ameliyat üzerinde profesyonellik kazanmak ister gibi nedenlerden dolayı bu işi iyi yapacağına emin olduğunuz bir estetik cerrahi uzmanı bulunuz.

Ameliyatsız Erkek memesi küçülür mü ?

Ameliyat olmadan erkek memesinde öyle istediğiniz gibi bir küçülme olması çok zor. Şimdi iki şekilde meme eritme yapılabilir. Birincisinde eğer yağ dokusu yazla ise, istediğiniz kadar spor yapın hiçbir şey değişmez. İlla o fazla yağ dokusunun oradan cerrahi olarak alınması gerekir. İkinci olarak memede ki fazla yağlanma. Bu sporla gidebilir. Ama bu seferde deri fazlası olabilir. Tavsiye edeceğimiz spor hareketleri var tabi ki, ama dediğim gibi cerrahi işlem gibi bir anda ve kalıcı bir çözüm olacağını sanmıyorum. 

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.
http://jinekomastiameliyati.net/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.