-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Link Çıkışı Zararlı mı?

ads
ads
webmaster

Link Girişi ve Çıkışları Seo'ya Etkisi Nedir?

Arama motorlarınca  aşırı link çıkışları siteye zarar verebilmektedir. Bilinçsiz ve dengesiz her konudan veya sitelerden çıkan linklerin arama motorlarında gerilemeye neden olabilir. Fakat hiç link çıkışı yapmamak ise aynı derecede zararlı olabileceğini söyleyebiliriz.

Link çıkışlarından fayda sağlamak için aşağıdaki kuralları dikkate almalısınız.

* Sitenizden çıkan link aynı içerikte ve faydalı bir siteye yönlendirilmesi. Örnek: siteniz sağlık sitesi ise makaleniz içinden vereceğiniz link aynı kategoride sağlık ile ilgili site ise size zarar yerine fayda sağlayacaktır.

* Link verdiğiniz site en az kendi siteniz kadar arama motorlarınca kaliteli olması

* Aynı içerikteki sitelere link verirken nofollow yerine dofollow şekilde vermeniz pagerank değerinize olumlu etki sağlayacaktır. ( Tüm linkleriniz nofollow olursa veya hiç link çıkışı yapmıyorsanız bu sizin bencilliğiniz olarak algılanacak ve insanlara daha geniş kapsamlı içerikler sunmadığınız anlamına geleceğinden olumsuz etkileri olacaktır. ) 

* Konu içerisinde aşırı link girişleri yapmamaya özen gösteriniz.

* Ana sayfadan ( footer, sidebar vb. ) link çıkışlarınız google  tarafından link satışı olarak algılanacağından olumsuz etkileri olabilir.  ( Max 20 link ) kaliteli sitelere tavsiye siteler, örnek siteler, dost siteler bölümü açarak direk fotter olarak değil de sidebar bölümünden çıkış yapmanız link satışı yapmadığınız anlamına gelebilmektedir.

Sonuç olarak hiç sitesinden link çıkışı yapmayan kişi ile fazlaca değersiz, kalitesiz, faydasız ve alakasız sitelere yapacağınız çıkışlar aynı yönde fayda yerine  zarar vermektedir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.