-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Sağlıklı Kilo Vermek

ads
ads
sağlık
Günümüz toplumlarında teknolojik gelişmelerin de etkisiyle hızlı tüketim mantığı ile hareket eden kitleler için obezite ve fazla kilolar büyük sorun teşkil etmektedir. Bazen çeşitli hormonsal ve genetik faktörlerinde etkili olduğu aşırı kilolu olma durumu önemli bir sağlık sorunu olmakta ve kişiyi günlük yaşantısının kalitesini etkileyebilecek ciddi boyutlara ulaşmaktadır. Birçok tedavi yöntemi ve egzersizler, diyetler deneniyor ve bunlarla ilgili gün aşırı yazılar, makaleler ve televizyon programları ortaya çıkmaktadır. Uzman görüşleri ve düzenli doktor kontrolleri bu tür rahatsızlığı olan kişiler için hayati önem taşımaktadır.

Toplumumuzda arkadaş tavsiyesi ya da zayıflama ürünü satan yerlerdeki satıcıların görüş ve önerileri bir uzmanın görüşünden ne yazık ki daha fazla önemseniyor. Bu büyük bir yanlış olmakla birlikte, kilo verme (obezite) problemi olan bireylerin ilk olarak bir dâhiliye uzmanına görünerek diyetisyene başvurmalı onun tavsiye ve önerilerine uygun kilo vermeye başlamalıdır. Uzman bir diyetisyen tavsiyelerine uyularak çok kolay bir şekilde düzenli ve kalıcı kilo vermek mümkündür.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz bedence.com sitesi editörlerinden Müjde KARAKUŞ’ un Diyet, kilo verme ve sağlıklı yaşam üzerine tavsiyeleri şunlardır.

• Kilo verme problemi olan kişilerin ilk olarak bir doktora görünüp gerekli tahlilleri yaptırmasını ve doktorunun tavsiyeleri dışına çıkmamasını,
• Sağda solda satılan 5’i,6’sı,7’si... bir yerde zayıflama çaylarına itimat etmemesini, doktoruna sormadan hiç bir doğal bile olsa ürünü zayıflama amacıyla tüketmemelerini,
• Her hangi bir doğal olduğu savunulsa da doktorunuzun tavsiyesi dışında ilaç kullanılmamasını,
• Diyetisyen tavsiyesi ile düzenli egzersiz yapılmasını,
• Uygun besleyici, enerji e güç verici ama zayıflamaya da yardımcı gıda ürünleri, diyet yemekleri yemeyi alışkanlık haline getirmeyi,
• Kiloları bir anda değil belli zamana yayarak vermeyi,
• Kalori hesabı yapmayı alışkanlık haline getirmelerini tavsiye ediyoruz.

Son olarak şunları belirtmek isterim ki kilo vermek zor değil sadece irade meselesidir. Bir uzman yardımcı ile bunu aşabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.