-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Hunger Games : Catching Fire-Açlık Oyunları : Ateşi Yakalamak

ads
ads

Hunger Games : Catching Fire - Açlık Oyunları Filmi : Ateşi Yakalamak

Açlık oyunları serisinin ikinci filmi Ateşi Yakalamak. Açlık oyunları ütopik Panem ulusunun her yıl düzenlediği oyunlardan birisidir. Ülkede 12 ayrı bölgede köle muamelesi gören 12 ayrı kabile vardır ve her sene her kabileden bir kişi seçilmektedir. Seçilen bu 12 kişi geniş bir arazide serbest bırakılarak birbirlerini öldürmeleri istenmektedir. Son bir kişi kalıncaya dek oyunlar devam etmekte ve televizyondan canlı yayınlanmaktadır.
sinema

Jennifer Lawrance’in başrol oynadığı filmde açlık oyunlarının 75.yılı onuruna bütün şampiyonlar tekrar arenaya çağırılıyor ve Katniss’de oyunlara dahil oluyor. İlk filmdeki aksiyon sahnelerinden kat ve kat fazlası daha iyi şekilde yapılmış olsa da film ilk filme göre çok daha ciddi mesajlar ve eleştiriler içeriyor. Kara ütopya olarak bilinen tarz arasında tarihe ismini yazdıracak belli başlı filmlerden biris olmuş durumda.

Filmin sonunda ise serinin üçüncü filmine çok bariz şekilde bir göz kırpılmış ve hikayenin sonuç bölümü üçüncü filme bırakılmış. Serinin üçüncü filmi ise çok büyük olasılıkla 3D olarak vizyona girecek.

Dünya çapında oldukça ciddi bir hasılat yakalayan film, aynı başarıyı ise ödül törenlerinde yakalayamadı. Golden Globes’a sadece en iyi film müziği kategorisinde aday olan film, bu ödülü de almaya layık görülmedi.
Bilim kurgudan, kara ütopyadan hoşlananlar için film kesinlikle kaçırılmaması gereken yapıtlardan birisi. Konu aldığı özgürlük, eşitsizlik, yozlaşmışlık kavramlarını çok farklı bir pencereden gösterebildiği için herkes tarafından izlenmesi gereken filmlerden birisi .

Film hakkında teknik bilgiler ise şu şekilde:


Vizyon Tarihi: 22 Kasım 2013
Yapımı : 2013 - ABD
Tür : Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Macera
Süre: 146 Dak.
Yönetmen : Francis Lawrence
Oyuncular : Jennifer Lawrence ,  Josh Hutcherson ,  Elizabeth Banks ,  Liam Hemsworth
Senaryo : Simon Beaufoy ,  Michael Arndt

Yapımcı : Suzanne Collins ,  Nina Jacobson

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Freezone ile bu filme gidecektim fakat bir türlü fırsat bulamadım. DVD'si çıktı mı emin değilim ama çıktığı zaman almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Gittim izledim ve beğendim,güzel bir yapım,tıpkı ilk film gibi.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.