-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Matbaacılık ve Reklamcılık Tarihi

ads
ads
Net tarihi saptanamamakla birlikte, reklamın tarihi milattan önce 3000 yıllarına kadar dayanmaktadır. Köle pazarlarında tacirlerin köleleri satmak için müşterileri çağırmaları ve papirüs üzerine yazılarak yapılan çeşitli duyurular, milattan önce 3000 yıllarında Mısır’ da kullanılıyormuş. Bu örnekler hem yazılı reklamın ve hem de reklamın başlangıç tarihi olarak kabul görülüyor.

Zaman ilerledikçe yapılan keşifler, teknolojik ilerlemeler ve buna bağlı olarak gelişen ticaret, reklamın çeşitlenmesi ve gelişmesin de öncü bir rol oynamıştır. Ancak reklamcılık sektörünün asıl gelişimi 1440 yılında Guttenberg tarafından yapılan matbaa makinesinin icadıyla başlamaktadır.

matbaa


Matbaanın icadıyla birlikte kolaylaşan ve çoğaltma olanağı bulunan yazılı basım örnekleri, yazılı ve görsel reklamcılığın yolunu açmıştır. Her ne kadar matbaa, pek çok şeyi kolaylaştırsa da, oldukça maliyetli ürünler ortaya koyuyor olması, makinenin maliyetlerini karşılayabilecek işler yapması zorunluluğunu da ortaya çıkarmıştır.

Günümüzün olmazsa olmazı yazılı ve görsel reklam araçları, oldukça uzun bir tarihi yolculuk sonucunda elde ettiği deneyim ve birikimle, çağımızda en üst boyutta teknikler kullanılarak yapılmaktadır. Matbaacılık sektöründe uzun yıllardır başarıyla faaliyet göstermekte olan kuruluşumuz, her geçen gün gelişen ve değişen teknolojik ve kavramsal tüm yenilikleri eş zamanlı olarak izleyerek hizmet yaklaşımının içerisine entegre edebilen yenilikçi bir hizmet anlayışı oluşturmuştur.

Her geçen gün daha farklı bir yenilikle çalışmalarını sürdüren firmamız, katalog basımı konusunda uzmanlaşmış kadrolarıyla üst düzey profesyonellikte tasarımlar geliştirmeyi sürdürmektedir. Benzeri şekilde yeni nesil anlayışla ve üstü düzey profesyonellikle hazırlanan tasarımlarla broşür basımı yapmakta olan kuruluşumuz, on binler düzeyinde memnun müşteri portföyüyle başarılı hizmet sunumunu gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Yazılı reklamın en temel ürünlerinden olan el ilanı basımı konusunda kuruluşumuzun sunduğu çok çeşitli avantajlar, mutlaka incelemenizi önerdiğimiz türde avantajlardır. Aradığınız tüm bilgilere ve hizmet çeşitliliğimiz ile ilgili olarak her türlü ayrıntıyla donatılmış olan web sitemiz, tüm soru ve sorunlarınızın çözümünde başvurabileceğiniz bir kaynak site durumundadır.


Tüm sipariş, fiyat teklifi ve hizmet taleplerinizi ileterek fiyat talep edebileceğiniz şekilde hazırlanmış olan web sitemiz matbaacılık ve reklamcılık ile ilgili her türlü sorununuza cevap verebilecek şekilde özel olarak tasarlanmıştır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.