-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Mümin Zamanını Değerlendirendir

ads
ads
"Şu iki nimet hakkında insanların çoğu aldanmıştır: Sağlık ve boş vakit."


Mümin Zamanını Değerlendirendir
Sıhhat ile boş vakit, Hak Teala'nın insanoğluna bahşettiği en büyük nimetlerdendir. Hadiste de ifade edildiği gibi maalesef birçok insan bu nimetlerin değerini gereğince bilememekte, sağlığını tehlikeye atmakta ve  o çok değerli olan zamanını heba etmektedir. Her şeyden evvel Hakk'a kulluk ve halka hizmet sağlıklı olmaya bağlıdır. Sağlıklı olmayan bir kimse kendisine de başkasına da yeteri kadar faydalı olamaz.

İslam, müminleri manevi yönden olduğu kadar bedenen de sağlıklı ve güçlü olmaya teşvik etmiştir. İslam Peygamberi, insan için sağlığın ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle buyurmuştur:

"İman hariç, hiç kimseye sağlıktan daha hayırlı bir şey verilmemiştir."




Yazar: Siraceddin Önlüer

Kaynak >> Kırk Hadiste Müslüman Şahsiyeti [ Semerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.