-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Çocuklarda Dişlerin Hemen Çürümesinin Sebebi

ads
ads
Süt dişleri devamlı dişlere nispetla daha çok organik madde dahilerirler, bu nedenle çürüğe daha yatkınlardır, daha basit ve hızlı çürürler.

Çocuklar, çürüğün erken döneminde görülebilen soğuk sıcak duyguluiyeti ve hafif ağrı gibi sinyalleri vakitında yorumlayamazlar. Olayı ancak dayanılamayacak kadar ağrı olduğunda ayrım ederler ki bu durumda çok geç kalınmış olabilir.

sağlık

Çocuklar ağız bakımına yetişkinler kadar dikkat edemezler. Çocuğun el becerisi, merakı ve ebeveynlerinin tutumu diş fırçalkör alışkanlığını belirler.

Beslenme düzensizliğinden dolayı dişler çürümeye yatkın durume gelir.

Yazan: Bir Yazı

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. kızımın bir damla göz yaşı için dünyaları yıkarım dayanamam

    YanıtlaSil
  2. çockların yemelerine içmelerine dikkat etmeli ve günlük olarak dişlerini fırçamalarına özen göstermeliyiz.

    YanıtlaSil
  3. çocukların yedikleri içtikleri önemli, ilk kullanacakları diş macunu ve fırçası da çok çok önemli. Ucuz yollu diye kalitesiz şeyler almaktan kaçınılmalı. Ek olarak bu dişleri ömür boyu kullanacağından bu konuya da anneler babalar olarak üzerine düşerek dikkat etmeliyiz...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.