-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Dövme Yaptırmadan Önce Okuyun !

ads
ads
Özellikle son zamanlarda dövme yaptıranların sayısı hızla artarak devam ediyor… Vücudunuzda ömür boyu taşıyacağınız dövmenizin desenine iyi karar vermek bir tarafa, yaptırırken de çok dikkat etmeniz gerekiyor. Dövme yaptırmaya karar verdiyseniz, ileride herhangi bir sorun ıslakamamak adına konuyla alakali bilmeniz gerekenleri aklınızın bir köşesinde tutmanızda uçurumar var.

Dövme yaptırmadan evvel ilk olarak ve muhakkak dikkat etmeniz gereken nokta; hijyen! Dövme sanatçısının kullanacağı iğneden, dövmeyi yaptıracağınız yere kadar temiz olduğuna emin olmalısınız. Özellikle tatil yerlerinde nihayetbaharellik salonundan ayakkabı dükkânına kadar aynı yerde dövme yapan yerler bulunmakta. Sadece dövme işiyle işan ve gerçek bir ‘dövme sanatçısı’na dövmenizi yaptırın.
Dövmenizi yaptıracağınız kişinin vücudunuzda memnun kalmayacağınız desenler uçurumatmasını istemiyorsanız, dövme sanatçınızın daha evvelki işlerine bir göz atın, muhakkak bir referans alın.
Dövme yaptırırken eldiven kullanmasına ve değiştirmesine dikkat edin.
Tek kullanımlık iğneler kullanılıyor mu muhakkak bakın ve iğnelerin sizin tarafınızda açılmasını isteyin.
Dövme nihayetrasında bandajınızı 3- 5 saat nihayetrasında çıkardıktan nihayetra dövme renginde solukluk ve bozukluklar görmek istemiyorsanız size verilen solüsyonları tanım edildiği biçimde ve vakitında uygulayın.
Güneş ışınlarına direkt maruz kalmayın ve solaryumdan ırak durun.
Dövmenizi 24 saat sudan, yaklaşık bir hafta kadar da deniz ve havuzdan koruyun.
Dövme yaptırmadan bir hafta ya da on gün evvel kanı sulandırıcı hususilikte olan ilaçları almayı bırakın. Aksi durumlarda dövme iyileşmesinin süreci beklenen süreden daha uzun olacaktır.
Dövme yaptırmadan 24 saat evvel alkol tüketimini bırakın.
Kalp rahatsızlığı, diyabet, epilepsi, alerjik durumlar gibi rahatsızlıklarınız varsa evvel doktorunuza danışarak, onayını aldıktan nihayetra dövme yaptırın.

Yazan: Bir Yazı

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.