-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Alexa Nedir? Nasıl Güncellenir?

ads
ads
Alexa Web sitelerini dünya genelinde sıralayan İnternet rating sistemidir. İnternet üzerindeki en güvenilir ve en popüler web site ölçüm sistemidir. Alexa dünya genelinde ki tüm siteleri listesine otomatik olarak ekler ve ziyaretçi akışı ve davranışına göre sıralama yapmaktadır.

http://www.alexa.com/siteinfo/ibrahimfirat.net

iF Sitemiz alexa'da şu zaman itbariyle 135 binlerde.

Alexa sıralamasında  2 milyondan daha büyük rakam ile karşılaşıyorsanız sitenizin durumu çok kötüdür.
1 milyon civarında ise kötü durumda,  1 milyondan az ise vasat, 500 - 200 bin arasında gözüküyorsa normal,  ilk 100 bine girmişseniz iyi  100 bin ile  40 bin arasında yer alıyorsanız çok iyi durumda olduğu anlaşılmaktadır.

Alexa Nedir? Nasıl Güncellenir?


Alexa  web site sahipleri için önemli bir yeri vardır.  Webmaster'lar Pagerank değerinden sonra alexa durumuna önem verirler.  Çünkü alexa tıpkı televizyonlardaki gibi reyting ölçme aracı gibidir. Ziyaretçi akışı, davranışı, site geçirilen zaman ve bunlara bağlı nedenlerle yükselme veya alçalma gözlenmektedir. Alexa her zaman sabit kalmaz bazen her gün bazen bir kaç gün arayla güncellenir. Ve sıralamalar değişir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.