-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Bebek Pusetleri

ads
ads
 Bebek Pusetleri
 Bebek pusetleri annelerin en dikkatli şekilde seçim yaptıkları alanlardan birisidir. Doğumdan sonra anne ve babalar çocukları için her şeyin en iyisini almaya çaba harcarlar. Bebeklerin rahat etmesi için hiçbir eksiği göz ardı etmeyen anne babaların en fazla önem vermesi gereken noktalardan birisi de bebek pusetidir. Çünkü çoğu annenin bebeğini taşıma esnasında hatalar yapması bebekte bel ve kas bölgesinde sorunlar oluşturmaktadır. Bu nedenle bebek pusetleri için alışverişe çıkmadan önce mutlaka bu yazıda sizlere vereceğimiz bilgileri gözden geçirmenizi ve alışverişinizi doğru bilgiler edinerek yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Bebek Puseti Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Puset seçimi oldukça önem taşıyan ve en ince detaya kadar yaşama ait bütün özelliklerin düşünülmesi gereken bir konudur. Bu nedenle puset seçiminde aşağıdaki önemli noktalara özen göstererek seçim yapmanızı tavsiye ediyoruz.

* Bebek pusetleri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler listesinde ilk sırada pusetin ağırlığı yer alıyor. Bunun nedeni ise puseti ne kadar süre kullanmayı planladığınızdır. Çünkü ilk bir sene gibi bir sürede bebekte hafif olduğu için puset kullanımı kolay olacaktır. Fakat bebeğin 13 kilo gibi bir sınırlara ulaştığında bebeği taşımak daha da zorlaşacaktır. Bu nedenle pusetin ağırlığını uzun vade için seçmeye özen göstermelisiniz.
* Puset seçerken dikkat edeceğiniz diğer bir nokta ise tek el çift el kullanım özelliğidir. Çünkü manevra esnasında bu özellikte önem taşımaktadır. Bu konuda itme yeri tek çubuktan olan puset seçiminden yana davranabilirsiniz. Çünkü aynı anda bebeği iterken bir yandan da telefonunuza gelen mesajlara da cevap verebilirsiniz.

* Bebek pusetleri seçiminde tekerleğin dengesine ve tekerlek sayısına da dikkat etmelisiniz. Aslında tekerlek sayısı da pusetin ağırlığını ele alan bir konudur. Üç tekerlekli pusetler oldukça hafiftir. Fakat üç tekerlekli pusetlerde denge sorunu ile karşılaşılabilmektedir. Sizlere bu konuda tavsiyemiz dört tekerlekli pusetler olacaktır. Çünkü dört tekerlekli pusetlerde denge sorunu olmamakla birlikte yere daha sağlam bir şekilde tutunabilmektedir.

* Puset alırken kol uzunluğunun ayarlanabilme özelliğini de dikkate alın. Özellikle uzun boylu anne ve babaların çok fazla eğilmesi bel ağrısına yol açacağı için pusetin kolunun uzatılabilmesi avantaj sağlayacaktır. Puset seçerken de bu özelliği dikkate alarak kol uzunluğunun ayarlanabilme özelliği bulunup bulunmadığına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

* Gelelim pusetlerde en çok dikkat edilecek özelliğe. Pusetin ne kadar katlandığı ve katlandığında ne kadar yer kapladığı aslında en önemli konulardan birisidir. Bazı pusetleri tek elle bile kolayca kapatırken, bazılarında ise bayağı zor bir şekilde kapatma ile uğraşılabiliyor. Burada tek elle kapatabileceğiniz pusetleri tavsiye ederiz. Çünkü yalnız olduğunuzu düşünün ve bebeğinizi bir yandan tutarken diğer yandan da puseti kapattığınızı hesaba katın. Bu nedenle tek elle bebeğinizi tutup diğer elle de puseti kapatmanızın mantıklı olduğunu sizde anlamış olacaksınız. Burada tek sorun bu tarz bebek pusetleri katlandığında çok fazla yer tutmaktadır.

* Puset alırken mutlaka pusetin yıkanma özelliğine de dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin puseti kirletme ihtimalini ya da yemek dökülmesi ihtimalini göz ardı etmeyin. Bu nedenle kolayca çıkarılabilen kumaşları, kolay bir şekilde yıkanabilecek modelleri ve kayışlarına dikkat etmelisiniz.

* Bebek pusetleri seçiminde dikkat edeceğiniz noktalardan biriside puset sepetinin büyüklüğüdür. Bebek pusetinin sepetinin büyük olması anneler için büyük avantajdır. O sepet sizin her daim kurtarıcınız olacaktır. Bebek çantanız, kol çantanız, alışveriş torbalarınız, ceketleriniz ve daha birçok elinizde taşımanız gereken şey o sepette taşınabilecektir. Bu nedenle sepetin büyüklüğü önemlidir. Fakat sepete erişilebilme özelliğine de dikkat edin. Çünkü bebek yatarken bazı sepetlere erişmek imkansız olabiliyor. Bu da hem uyuyan bebeğinizin rahatsız olmasına hem de sizin ihtiyaç duyduğunuz şeyi o anda almanıza engel olabiliyor.

* Bebek puseti seçerken tente özelliğine bakmayı da ihmal etmeyin. Eğer dışarıda fazla vakit harcamayı seven bir aile iseniz mutlaka havanın yağmurlu ya da güneşli olmasını göz önünde bulundurun. Bu aşamada tente bebeğinizi dış etkilerden koruyacaktır. Ayrıca bebeğinizi yatarken kolayca görebileceğiniz tente seçimine de özen göstermelisiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.