-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Borsada Altına Yatırım Yapmak

ads
ads
Hisse senetleri ile birlikte anılsa da ilk borsa piyasası işlemleri emtialarla yapılmıştır. Hisse senetlerinin el değiştirmeye başlaması ile borsa binaları kurulduğu için de borsa denildiği zaman akla öncelikle hisse senetleri gelmektedir. Emtialardan ise ilk olarak fiyatlarının düzenlenmesi için tarım ürünleri ile yapılmıştır.

Borsada Altına Yatırım Yapmak


Günümüzde en çok işlem gören emtiaların başında altına yatırım yapmak gelmektedir. En eski yatırım araçlarımızdan olması ve 12 yıl boyunca sürekli olarak artış gösteren fiyatları ile altın, tüm finans piyasalarının en değerli emtiasıdır. Altında 2013 yılında meydana gelen sert düşüşler sonrasında yaşanan kayıplar ise kimi uzmanlara göre beklenen bir durumdu kimi uzmanlara göreyse beklenmedik bu düşüştü ve altın büyük bir güven kaybına uğradı.

Peki bu dönemde altına yatırım yapılır mı, yapılırsa nerede yapılır?

Borsada altın yatırımı altın borsası üzerinden yapılmaktadır. Altın borsası; emtia borsası altında yüksek işlem hacmi ile oluşan özel ürün borsalarındandır. Ülkemizde bulunan İstanbul Altın Borsası da bunun en iyi örneklerinden birisidir. Altına borsada nasıl yatırım yapılır sorusuna cevap verecek olursak, öncelikle kuyumcu ve bankalara göre daha kazançlı işlemlerin yapıldığını söylemek gerekir. Ayrıca altına tüm dünya yatırımcıları ile aynı değerler üzerinden yatırım yapılır ve internetten fiziki olmayan şekillerde gerçekleştirilen işlemleri sayesinde herhangi bir muhafaza ve güvenlik sorunu ile karşılaşılmaz.

Altının sert düşüşler gösterdiği dönemde borsada altına yatırım yapmak isteyenlerin alım yerine satış yönünde işlem yapmaları veya vadeli işlemler yapmaları en güvenli yoldur. Bunun dışında bu dönemde forex piyasasında gerçekleştirilen altın yatırımının borsaya göre daha kazançlı olduğunu söylemekte de yarar vardır.

Borsada birikimlerinizi altın yatırımı ile değerlendirebilir ve kuyumcu veya bankalara göre daha kazançlı işlemler gerçekleştirebilirsiniz. Borsada işlem yapmadan önce piyasa hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmanız kazançlı işlemleri gerçekleştirebilmeniz için gereklidir. Aynı zamanda para kazanma hakkında çekilmiş olan filmler de motivasyonunuz artmasını sağlayabilir. Bu filmlerden bazılarının fragmanlarını burada bulabilirsiniz: http://www.borsanasiloynanir1.com/kisisel-basari-ve-para-kazanma-filmleri/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.