-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Bel Fıtığı Tedavisi

ads
ads
İnsanların kendi vücut sağlıklarıyla ilgili bir diğer hastalık ise bel fıtığıdır. Çok ciddi bir hastalıktır ve insanların çok zorlanmalarına neden olur. İnsanın vücudundaki kemiklerden oluşan bel ve sırt bölgesindeki sıralamada 4. Ve 5. Omurlar arasında bulunan sağrı kemiği olarak da bilinen sakrum kemiği arasında kalan bölgede sıkışan dokuların oluşmasıyla ortaya çıkmaktadır.. Genel olarak insan vücudunu sağa ve sola döndüren bu omurların arasında disk denen bir system vardır. Bu yapının içinde dönüşlerin kesin ve hızlı olmasını sağlayan bir jelimsi yapının içinde bulunmaktadır. Bu yapı vücut hareketleri ile sert ve ani kaldırmalar ile oturma bozuklukları ile oluşmaktadır. Disk içinde bulunan bu jelimsi yapı omurlar arasındaki disk yapısını bozarak içinde bulunan jelimsi sıvının akmasına ve o bölgedeki dokulara sıkıştırarak baskı yapmasına yardım ediyor. Bu sayede sıkışan dokuların sinirlerine de baskı zamanla yapılacağı için insanda bel ağrısı yanında bacak ağrıları da olmaya başlar. İlerleyen zamanda bacakta üşüme ve bacağı çekememe gibi sorunlar patlak verir. Yani bacak artık bazen hissizleşir. Bu durumlara düşmemek için sağlam yaşantımızda sert ve ani hareketler yapmamalıyız. Çünkü yapılan araştırmalarda gösteriliyor ki, insanlar 4. Ve 5. Omurları en hareketli olmurlarıdır. Bundan dolayıdır ki bunlara fazlaca yüklenmemk gerekmektedir. Bu omurlara fazla yük koymamak gerekir. Yanlış hareketler yapmamalıyız ve kendimizi kormalıyızdır.
Bel fıtığı tedavisi aşamaları için düşüncelere geldiğimiz zaman erkek ve bayanlara göre değişim göstermektedir. Bu değişimler için farklı tedavi şekilleri uygulanmaktadır. Farklı tedavi şekilleriyle birlikte doktorlar tarafından tedavi uygulanmaktadır.Bel fıtığı tedavisi eğer çok ağırlaşmışsa ameliyat yapılmaktadır. Hatta yapılması gerekir.

Bel fıtığı tedavisi yöntemleri için doktorlardan öneri almak ve kendi seçiminizin yanında doktoru da dinlemek gerekebilir. Hatta öncelikle doktorunuzu dinleyerek tedavinizi yaptırırsanız çok daha başarlı bir tedavi süreci geçirmiş olacaksınız. Böylece başarılı bir tedavi şekli geçirerek istediğiniz tarzda bir sağlığa kavuşmuş olacaksınız. Sağlıklı olarak istediğiniz yere yürüyerek gidebilir ve istedğiniz gibi antrenman yapabilirsiniz. Yani bel fıtığınız varken yapamadığınız herşeyi ameliyat sonrası küçük bir dinlenme sonrasında istediğinizi yapabilirsiniz.
makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.