-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Alexa Düzene Girdi

ads
ads

Alexa Sorunu Çözüldü

Alexa Düzene Girdi
Geçtiğimiz günlerde neredeyse 1 ayı geçkin süredir alexa değerlerinde bir sorun vardı. Dünya genelindeki sitelerin değerleri yerle bir olmuştu. Biz o zamanlar bununla ilgili yazı yazmıştık. O yazımızı okumak için bağlantıyı kullanabilirsiniz. http://www.ibrahimfirat.net/2015/08/alexa-sorunu-2015.html yazımızda geçici bir durum olduğunu hemen hemen her sene bu gibi sıkıntılarla karşılaştığımızı anlatmıştık. Ve kısa bir zaman önce artık alexa değerleri yerine oturmaya başladı. Zaman içerisinde hak edilen yere geleceğine inanıyoruz. Fakat bu sıkıntıdan dolayı birçok site sahibi sitesine gereken ilgiyi kestiğinden dolayı eski değerlere ulaşması biraz zaman alabilir. 

Alexa aslında abartıldığı kadar önemli bir şey değil. Bizler özellikle ülkemizdeki webmaster arkadaşlarımız alexa değerini gözlerinde çok büyütmektedirler. Kendi haline bırakmak en iyisi, varsın çoğalsın varsın azalsın. Hit durumuna, arama motorlarındaki sıralamamıza herhangi bir etkisi olmadığını herkes tarafından bilinmektedir. 

Her ne kadar önemli bir değer olmasa dai bazı durumlarda alexa değeri önem arz eder. Buna örnek olarak, sitenin kalitesini alexa değerinin yüksekliğinden anlayabiliriz. Kaliteli sitelerin değerleri her geçen gün azalmaktadır. Buda ziyaretçinin sitede geçirdiği zaman, başka sayfaları gezme ve içeriklerinden memnun kalması gibi. Bununla birlikte azda olsa site hitiyle alakalı azalma veya çoğalma olabilir. Diyelimki sitenize 10.000 kişi giriyor ama bu kişilerin % 80'i hemen çıkıyorsa alexa değeriniz geriler. Ancak diğer bir siteye 600 kişi giriyor ve içeriklerinizden memnun kalıp bir diğer sayfalarınızdaki yazıları okuyor ve birde yorum yazıyorsa alexa değerini iyi yerlere gelir. 

Genel olarak ülkemizde sitelere reklam vermek veya tanıtım yazıları eklemek isteyen kişlerin ilik başvurduğu sayaç alexa'dır. Bundan dolayı sitesinden gelir elde edenler değerlerini korumak zorunda olduklarını unutmamalıdır. Aynı zamanda bu değeri en iyi şekilde azaltmak için bazı yöntemler vardır. İllegal yöntemlerden uzak durmanız önerilir. Alexa düşürme botları vs.  Belli bir süre içinde bu şekilde otomatik işlemlerle  iyi bir yere gelebilirsiniz ancak sonraki zamanlarda yerle bir olabilir daha kötü sonuçlarla karşışabileceğiniz gibi uğraşlarınız boşa gider.  Doğal yollar her zaman için en iyi yöntemdir. 

Eskiden alexa widget sitelere eklenirdi ve giren ziyaretçi den alexa toolbar yüklü olmasa bile alexa sonuçlarınız iyi seviyeye gelebiliyordu. Fakat resmi bir açıklama ile artık alexa widgetin herhangi bir işe yaramadığı açıklanmıştır. Kullanan siteleri görmüş olabilirsiniz fakat bu kişiler sadece ziyaretçiye bu gibi değeri göstermek amaçlı kullanmaktadır.  Bunun için şu zamanda önemli olan alexa toolbar tarayıcılarda yüklü olması fayda sağlayacaktır. Genel olarak tüm webmasterlarda bu eklenti yüklüdür. Eğer sizde yüklü değilde aşağıdaki bağlantıyı kullanarak tarayıcınıza yüklemenizi öneririz. 

http://www.alexa.com/toolbar


Alexa değeri nasıl yükseltilir?

Kaliteli ve ziyaretçinin ilgisini çekeceği ve sıkılmadan okuyabileceği yazılar yazın.
Yazılarınızda görsellere önem verin ve kaliteli görsellerle süsleyin. Aşırıya gitmemek şartıyla.
Kaliteli dış bağlantılar edinin. Google  tarafından doğal olarak algılanan tanıtım yazıları tavsiyemizdir. Ancak  3 veya 5 bağlantı vermek yerine alt sayfalarınıza bir bağlantı kaynak olarak vermeniz daha doğal hale getirecektir. 
Sitenizde benzer yazılar bölümü olsun ( bu şekilde ziyaretçi diğer bir yazıyı okumak için alt sayfaya yönelecek ve daha uzun süre sitenizde kalacaktır.)
Ziyaretçiyi siteden daha fazla tutmak için ilgili videolar ekleyebilirsiniz.
Özgün olduğunuz takdirde ziyaretçi tekrar sitenize dönüş yapacaktır. 
Ziyaretçilerinizin yorum yapmasına olanak tanıyın. Genel olarak ziyaretçiler kolay kolay yorum yapmaz bunun için dediğimiz gibi ilgi çekici ve farklı bir konu olması lazım. 
Site içi linklemeyi alakalı kelimelere göre yapınız.

Sonuç olarak üstteki saydığımız yöntemler birçok kişi tarafından yapılan ve olumlu sonuçlar elde edilen yöntemlerdir. İsterseniz deneme yanılma yöntemi ile başka yöntemler üretebilirsiniz. 



Bir önceki konumuz olan "Alexa Sorunu (2015)" bu sene yaşanan alexa sorununu mercek altına aldık ve detaylı bilgileri vererek gerekenleri yazdık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

23 yorum:

  1. Şükür düzene girdi, yerel alexa değerlerimiz hızla iyileşme gösterdi. uzun süren bir sıkıntıydı gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hala bazı sıkıntıları var yerelde üste olan bir site ulusalda altta kalabiliyor.

      Sil
  2. Çok iyi oldu işte bu

    YanıtlaSil
  3. Faydalı bilgilerinizi hemen uygulayacağım teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Hocam benim site bu dalgalanmada yaklaşık 1-2 milyon sıra daha iyi duruma geldi :) Bana acayip yaradı umarım tekrar düşmez.

    YanıtlaSil
  5. Beklediğimiz haber sonunda geldi :)

    YanıtlaSil
  6. Kendime ait bir sitem var alexa değerleri dünyada yükselmişti Türkiye'de de veri yoktu şu anda tekrar düzelmiş. Neden oynarlar anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  7. 1 aydır sıkıntı vardı. Sonunda düzene girdi.

    YanıtlaSil
  8. Ve sonunda dedirtecek bir haber Cok sevindirdi

    YanıtlaSil
  9. aynen düzeldi süper oldu

    YanıtlaSil
  10. Sonunda rayına oturdu alexa

    YanıtlaSil
  11. aynen benimd tamamen düzeldi artık eski sırasına çok yaklaştı bakalım geçecekmi eski sırayı geçmesi gerek
    alican

    YanıtlaSil
  12. Benim siteler hep yükselmişti aslında bir sıkıntı yok gibiydi :)

    YanıtlaSil
  13. Ne çektik be şu sorun yüzünden

    YanıtlaSil
  14. Türkiye'de ilk 10 bine girdim sonunda

    YanıtlaSil
  15. gerçekten derin bi nefes aldık güzel oldu

    YanıtlaSil
  16. Çok canimi sıkmıştı 300k dayken siralamasa göremedim kendimi o ruh halimj anlayabilirsiniz :) paylaşım icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  17. Evet, benim sitemde iyileşme sürecine girdi güzel yazı

    YanıtlaSil
  18. Hepimizin yaşadığı bir sorundu çok şükür şu aralar düzeldi, sorunsuz düşüşteyiz.

    YanıtlaSil
  19. Evet toolbarda normal gözüküyor.

    YanıtlaSil
  20. Alexa pazar günü öğlen saatlerinde çökmüştü TR ranklar hiçbir sitede yoktu.

    YanıtlaSil
  21. sitesinde reklam hizmeti verenler için önemli referans kaynaklarından birisi bu şekilde dalgalanması itibarı açısından bir kayıp olarak görüyorum

    YanıtlaSil
  22. bu alexa tekrardan saçmalamaya başladı, hiç bir etkisi yok biliyorum ve bu sefer gerilese de takmayacağım diyorum fakat resmen bağımlı hale getirdi :) hergün bakıyor o gün düşmüş ise yüzümü güldürmeyi başarabiliyor, eğer geriledi ve bir kaç rakip ile aramızdaki fark kapanmaya doğru gitmişse gerçekten üzüyor :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.