-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Alan Adı ( Domain ) Nasıl Olmalıdır?

ads
ads
Alan Adı ( Domain ) Nasıl Olmalıdır?
Bir çok kişinin merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Domain nasıl olmalıdır? Alan adı alacak kişiler öncelikle dikkat etmesi gereken husus içeriğiyle alakalı isimlerden yana domain seçmelidirler. Örnek olarak: Program indirme sitesi kuracaksanız eğer içinde indir kelimesi geçen domain sizi seo konusunda bir adım önde tutacaktır.

Aramalarda program indir, indir gibi kelimelerin yoğunlukla kullanılacağından alan adınızda ki indir kelimesi sizi öne sıralarda çıkmaya yetecektir.

Genel bir site kuracaksanız eğer bu konuda domain isminin pek bir önemi olmadığını söyleyebiliriz. Genel olarak öncelik olarak google içeriğe önem verir. Her zaman dediğimiz gibi özgün içerikleriniz sizi ön plana çıkaracaktır. Ve alan adınız "abcasds" olsa bile özgünlük ve  farklılıkla alan adınız değerlenecek ve marka olacaktır.


Ancak akılda kalıcı çok uzun olmayan mümkünde  3 ve 4 karakterli domainleri tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Fakat milyonlarca web sitesi bulunmaktadır. 3 karakter veya 4 karakter domain ismi bulmak için baya bir düşünmeniz gerekecek.  Kısa ve jenerik alan adları her  zaman değerlidir. Bu yüzden hem akılda kalıcı olması niteliğinden hemde zamanla değer kazanacağından 10 karakteri geçmeyen alan adı isimlerini tercih ediniz. 

İçinde rakam sayı bulunan alan adları pek önerilmemektedir. Tek bir rakam bir kaç harf uygun olabilir. Örnek: 5TR.Org gibi.


Bir önceki yazımızı okumak için >>  StumbleUpon Nedir?

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.