-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » WordPress Seo Nasıl Yapılır?

ads
ads

WordPress Seo Nasıl Yapılır?
WordPress Seo Ayarı

Dünya genelinde en çok kullanılan sistemlerden biri "WordPress" hazır blog sistemi olarak tanımlanır. En çok tercih edilmesinin sebebi açık kaynak kodlu ve geliştirmeye yönelik esnek yapısı ile WordPress ile blog, haber sitesi, e ticaret siteleri gibi bir çok site kurabilirsiniz. 

WordPress ile çok kaliteli ve büyük sitelere sahip olabilirsiniz. Bir çok eklentiler ve geliştirebilir olmasıyla seo ayarları ile yüksek seviyeye gelmek mümkün. Bu yüzden seo ayarları gerekli ve doğru biçimde yapılması gerekir.  Bugün ki konumuzda WordPress seo ayarlarını nasıl yapacağınızı if ailesi olarak anlatacağız.

Seo alanında çok iyi şekilde gelişmiş sistemdir. Alt yapısında bulunmakta olan seo ayarları ve bir çok eklenti ile seo konusunda oldukça iyi çalışmalar  yapabilirsiniz. Başlangıç olarak ilk yapmanız gereken seo ayarlarını anlatacağız.


Kalıcı bağlantı ayarları


/%postname%/ – www.siteadiniz.com/yazi-ismi/
/%postname%.html – www.siteadiniz.com/yazi-ismi.html /
%category%/%postname%/ – www.siteadiniz.com/kategori/yazi-ismi.html

Bunun haricinde ise, eklediğiniz içeriklere etiket girmenin size oldukça faydası olacaktır.  Konunuz ile alakalı etiketler seçerek fazla abartmamak şartı ile  girilen etiket sizi arama motorlarında üst sıralara çıkaraktır. Ve etiketlemenin  en önemli özelliği sitenize giren ziyaretçinin site içinde konu ile alakalı anahtar kelimelerinizden site içinde gezinti oranını artırmaktadır.  Ziyartçinin yaptığı bu aktiviteler sonucunda arama motorlarında daha iyi bir yere gelebilme ve alexa değerinizde olumlu etkiler meydana getirir.

Ancak bir çok webmaster'ın yaptığı hatalardan biri anahtar kelime kullanımı abartması veya yanlış kullanmasıdır. Ne çok nede az olmalı anahtar kelime. Konu ile alakalı kelimeler girmenizin olumlu sonuçları olacaktır. Aksi takdirde bir çok site gibi Google tarafından spam site olarak algılanabilirsiniz.


WordPress seo eklentileri ile oldukça gelişmiştir. Bir çok eklenti ile kolayca seo ayarlarınızı yapabilmektesiniz.  En çok kullanılan seo eklentisi "All in One Seo Pack" sitenize kurduğunuzda genel ayarları yaptıktan sonra arama motorlarında  sayfalarınızın nasıl görünmesini istiyorsanız ona göre düzenlemeler yapabilirsiniz.  Bu eklenti her eklendiğiniz makalenizin altında bulunmakta ve çok hızlı index almanızı da sağlamaktadır.  Bu yazımızı burada sonlandırarak bir sonraki yazılarımızda  WordPress seo konularına değineceğiz.


Bir önceki yazımız >>  WordPress Dosya Limit Ayarı

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.