-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Sentetik Kannabinoid ( bonzai )

ads
ads
Sentetik Kannabinoid ( bonzai )
Genel olarak bonzai olarak adlandırılmakta olan bu öldürücü zehir ile ilgili bir çok bilgiyi if ailesi olarak vermiştik. Artık hemen hemen genç, orta yaşlı bir çok kişinin bulaştığı öldürücü maddenin zararlarından bihaber nesil yok olma tehlikesine kadar gidiyor.

Kullanıcılar tarafından zararları  tam olarak bilinmediğinden ve bir şey olmaz diye gün aşırı ve ara ara içmelere devam eden nesil bu zehirin pençesinde yavaş yavaş kayboluyor.  Sokaklarda torbacı diye tabir edilen kişiler tarafından  en az 5 TL  - 10 TL gibi fiyatlara ticareti yapılmaktadır. 

Yaklaşık  3 - 4 sene öncesine kadar ülkemizde bu kadar yaygın değildi. Yaygın olan genel olarak esrar ve türevleriydi. Yakın bir zaman içinde tüm dünyayı özellikle ülkemizi esir  almıştır. Gençler ve kullanıcılar kendilerini zararlarını bilmeden zehirlemektedirler. Uyuşturucu kullanma yaşı oldukça  alt seviyelere kadar inmiş bulunmakta. Neredeyse 13 - 14 yaşlarında dahi bağımlılar görebilirsiniz. 

Bonzai isimli zehirin genel olarak bir çok zararlarını bu konumuzda anlatmıştık. Dilerseniz okuyabilirsiniz ve kullanıcılar tarafından  yapılmış 100'lerce yorumlara ulaşabilirsiniz 

http://www.ibrahimfirat.net/2012/08/bonzai-jamaica-nedir-zararlar-oldurur.html

Sokak hayatında adı en çok  bonzai olarak anılmaktadır. Ancak farklı bazı isimlerde bulunmaktadır. Jamaica, karabatak vb. isimler adı altında aynı maddeleri farklısı gibi göstererek sadece isim değişikliği yeni trendler ortaya çıkarabiliyorlar.  İlk başlarda piyasada orjinal diye tabir edilen bonzai yurt dışından veya İnernet yoluyla getirtilebiliyordu. O zamanlara kıyasla pek fazla ölüm haberleri gelmiyordu veya bilinmiyordu.  Zararları arasında, kalp krizi geçirme riski yüksek olduğundan bir çok kişi kalp krizinden hayatını kaybettiğini düşünüyorlardı. Ama kalp krizine neden olan kesinlikle "Bonzai" idi. 

Şu zamanda artık hemen hemen bir çok kişi bazı zararlarını ve yan etkilerini öğrenmiş bulunmakta. Bundan dolayı tamamen bırakan çok kişiye denk geldiğimiz oldu. Umarız ki kullananlar kişilerde  tez  zamanda  bu kimyasal silahtan kendilerini kurtarırlar. 






Bonzai hakkında detaylı bilgi için aşağıda ki videoyu kesinlikle izlemelisiniz..



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.