-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Yeni Çıkan Kaliteli Ve Güncel Haber Siteleri

ads
ads
Günümüzde baş döndüren bir hızla yaşanan tüm gelişmeler haber ve haberciliğin önemini kat be kat artırmakta. Geçmişe nazaran bilgi dönüşüm hızının artık saniyelerle ölçülmesi gelinen noktanın önemini bir kez daha ispatlıyor. Habercilik ve haber yapma teknikleri son yüz yılda muazzam ölçüde artmıştır. Geçmişte tek bir kanala veya birkaç haber kaynağına bağlı bir mecburiyet söz konusu iken günümüzde artık bu işi binlerce haber kanalı, binlerce web sitesi icra etmektedir. Haliyle bu durumda kalite ve doğrulukta ön plana çıkmaktadır. Özellikle en son haberler tarzı yayınlar diğer anlık haber akışlarına göre çok daha fazla ilgi görmekte ve izlenmektedir. Teknolojinin akıl almaz gelişimi haber alma kapasitesini artıran en önemli unsurdur. Artık insanlar kullandıkları cep telefonları, tabletler, bilgisayar ve diğer mobil cihazları ile haber akışlarına, an be an ulaşabilmektedir. Yer ve durum fark etmeksizin, her türlü doğa koşullarından, medeniyetten uzak köşelerde bile internet vasıtası ile haberler birkaç tıklama ile önünüze geliyor. İnternetin kapsamı arttıkça medeniye sizi hiçbir zaman terk etmiyor. Nerede olursanız olun herhangi bir internet sağlayıcısına bağlanmanız yeterli. Dünyanın haberi artık elleriniz arasında. Size özel, sizin seçtiğiniz ve size hitap eden haberler anında karşınıza gelmekte. İnsanların teknoloji ile hem ahenk oluşu birçok gelişmeyi de insan hayatına adapte ediyor. Örneğin borsa veya ekonomik gelişmeleri anı anına öğrenmesi gereken bir kişi, her an ekran başına bakmak zorunda değil artık. Veya cep telefonuna sarılıp eskiden olduğu gibi brokeri ile saatlerce görüşmesine de gerek yok. Kişiye özel haber anlayışı ile kendi seçtiği menü ve kategori ile haberler anında geliyor. Sadece ekonomi değil ticari, sağlık ve diğer pek çok kategoride haberleri ücretsiz olarak alabiliyorsunuz.

Haber denince akla eskiden olduğu gibi kazaların, ölümlerin veya siyasilerin gündelik işleri akıllara gelmemeli artık. Haber yaşamın ta kendisi ise özellikle kendini sanat, kültür ve teknoloji gibi kişisel ilgi alanlarında geliştirenler için haber demek bu alanlara hitap eden haber demektir. Teknoloji haberleri örneğin bu alanda özel ilgi gösterenler için anında yakalanır. Yani gazeteye baksa da ya da internette gezinirken öncelikle bu tarz haberler gözüne çarpar. İlgi alanı yani o kişinin hobi ve fobileri bunda en önemli etkendir. Bunun farkında olan haber yapımcıları da en ilginç, en göze çarpan başlıklarla izleyenleri ve ziyaretçileri kendilerine çekerler. Veya başka bir örnek vermek gerekirse bir kişinin kendi işi ile alakalı olan kültür sanat haberleri diğer pek çok haberler arasından öne geçere o kişinin algısına yakalanır. 

Haberde algı yaratma teknikleri de burada da en çarpıcı biçimde sergilenmiştir artık. Zamanımızda televizyon haberciliği artık günden güne ikinci plana doğru kaymaktadır. Çünkü internet haberciliği devasa biçimde büyümekte, televizyon haberciliğinde olduğu gibi yalınlıktan, tek dizelikten tam bir etkileşimli haberciliğe dönmektedir. Bunun örneklerini artık televizyonlardaki ana haberlerde de görmekteyiz. Haber sunucuları yanlarına aldıkları tabletlere veya bilgisayarlardan anında mesajları okumakta ve yorumları ekrana getirmektedirler. İnternet haberciliğinin yükselişi gelecek zamanlarda daha da artması beklenmekte ve öngörülmektedir.

Teknolojinin insan yaşamına getirdiği bu kolaylıklar bu alanda çalışan ve hizmet verene site sahiplerini, kanal yöneticilerini farklı ve kaliteli bir haber yayınına da zorlamaktadır. Çünkü bu alandaki rekabet oldukça fazladır. Tüm farklı kategorilere hitap eden habercilik, gündem yaratan haberler ile birleştiğinde ortaya büyük başarılar çıkmaktadır. Rekabette artık siz de varsın demek yanlış olmaz. Güncellik hız ve ilginç haberler her zaman daha çok okunmakta. Bir de bunların yanında kamusal alana hitap eden haberler de bir toplumu oluşturan her bireyi yakından ilgilendirmektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili gelişmeleri haber olarak kamu haberleri başlığı altında bulabilirsiniz. Kamu Kurumlarına alınacak personel, satınalma işlemleri veya devleti ilgilendiren tüm haber niteliğindeki gelişmeleri yine bu başlık altına öğrenebilirsiniz. İnternet haberciliğin diğer güzel yanlarından birisi de devasa boyutlardaki arşiv kapasitesinin olmasıdır. Geçmişe yönelik bir haberi başlık yazmanızla birlikte önünüze pek çok seçenek çıkarır. Bu sayede istediğiniz bir zamanda, özellikle ulusal çapta yayınlanan haberlere çok kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Haberciliğin en önemli boyutlarından biri de ulusal çapta yapılan haberlerdir. Ulusal habercilik sadece yurt içi değil, dünyadaki binlerce haber servisi tarafından oluşan büyük bir havuzdur. Tüm dünya artık büyük bir küresel kazan misali bir yerde olan her şey anında dünyanın diğer ucundaki insan tarafından biliniyor. Bu haberi öğrenen insanlar da kendi düşüncelerini, fikirlerini ve duygularını haber sitelerinde yansıtabiliyor. Tek yönlü habercilik artık tarihe karışmak üzere. Çok yönlü habercilik ile ilgili örnekleri her haber portalında görebilmekteyiz. Günden güne büyüyen haber siteleri arasında kaliteli, hızlı ve gerçek haber sunan site sayısı öngörüldüğü şekilde çok az. Bu tarz siteler genelde büyük gazete ve medya şirketleri tarafından kurulmuş ve yayınlarını da televizyon, radyo ve basılı gazete ile ortak bir şekilde yapmaktadırlar. Ama aralarından sıyrılan bazı haber siteleri de gerçek anlamda arkasında büyük bir medya desteği olan bu siteleri geride bırakmaktadırlar. Fakat her geçen gün haber sitelerinin sayısı artmaktadır. Bunlar arasından sunulan haberin kalitesi, kapsamı, hızı ve site içeriği ile diğerlerinden ayrılan haber sitesi sayısı bir elin parmakları kadar olmakta. Sizlerde bu alanda çalışmak istiyorsanız aklınızdaki yeni haber sitesi kurmak varsa ilk başta tüm bu engelleri aşmak zorundasınız. Güncellik haber için olmazsa olmazdır. Bir de haber sitelerinin abone oldukları haber ajansları gerçek anlamda çok önemlidir. Haberi ilk yayınlayan her zaman avantajlı konumda olmaktadır. En son haberler başlığında yayına alınan her haber anında binlerce kişi tarafından görülmekte ve diğer haber siteleri tarafından da izlenmektedir. Haber sitelerini ziyaret ettiğiniz se tam bir bilgi platformu olarak düşünülmüş olduğunu da görürsünüz. Kadın sağlığından modaya, çocuk haberlerinden eğitime kadar tam bir multimedya platformuna kadar pek çok başlıkta ziyaretçi çekmektedir. Haber siteleri günümüzün en fala ziyaretçi çeken web kategorileridir. Bir diğer ziyaret yoğunluğu da video siteleri alanında ve sosyal paylaşım sitelerinde görülmektedir. Gündelik haberlerin en fazla paylaşıldığı yerlerden biride sosyal paylaşım siteleridir. Bu tür mecralarda yayınlanan haber başlıklarına çok yoğun ilgi gösterilmektedir.

Gümümüz Türkiye’sinde artık her 3 kişiden bir bu tür sosyal paylaşım sitelerine üye durumdadır. Bu durum dünya genellemelerine bakıldığında üst sıralarda olduğumuzu da göstermektedir. Atık her iki evden birinde internet bağlantısı olduğunu düşünürsek haber portalları nın ve haber sitelerinin önemi daha da çok göze çarpar. Güncel haber siteleri bu pastadan en fazla pay alsa da gelecek farklı teknolojik gelişmelerle anında habercilik yükselişini sürdürecektir. Spor haberleri kategorisi de bu alanda çok sevilen ve takip edilen bir haber kategorisidir. İnsanlar takımları ile ilgili tüm gelişmeleri ve spor haber videolarını izlemek için buna özel bir zaman ayırmaktadırlar. İnsan ve haber kavramı her zaman önemini korumuştur.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.