-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Tabletim İşlem Yaparken Kapanıyor.

ads
ads

Tabletin aniden kapanma nedenleri nelerdir?

Bilgisayar, tablet, laptop neden kapanır?


samsung tablet kendi kendine kapanıp açılıyor
samsung tablet kendi kendine kapanıyor
tablet ısınınca kapanıyor
samsung galaxy tab 4 kendi kendine kapanıyor
piranha tablet kendi kendine kapanıyor
casper tablet kendi kendine kapanıyor
reeder tablet kendi kendine kapanıyor
general mobile tablet kendi kendine kapanıyor

Bir arkadaşın sorusu üzerine bu yazıyı yazmayı uygun gördük hem kendi hemde bu sorunla başı dertte olanlara bilgi vermek istedik. iF ailesi olarak yardımcı olmaya çalışacağız.

İlk olarak arkadaşımızın sorusunu cevaplayalım:

Tabletin kapanma nedenleri bir değil birden fazladır. Bu sebeple ayrıntılı bir inceleme ve çözüm yollarına gideceğiz.

Tabletin şarjda iken kapanma oranı çok az olduğu için bu durum tamamen pilden kaynaklıdır. Bu yüzden pilin ömrü dolmuş ve bu yüzden kapanma yapıyor. Şarjda iken kapanma nedeni ısıya bağlıdır. Ve buna bağlı olarak virüs ve bazı donanımlarında arıza olabilir. Ama muhtemelen pil ömrünün bittiği aşikardır. 

Eğer tabletlerden anlamıyorsanız kendiniz bu işi çözmeye kalmayın bir uzmana gösterin kısa yoldan hem tablete zarar vermeden sorununuz giderilmiş olacaktır. 


Tabletim İşlem Yaparken Kapanıyor.


Yukarıda sıralamış olduğumuz sorunlarda ise kendi kendine kapanma durumu birçok nedenden kaynaklı olabilir bu yüzden iyice incelemek lazım ancak bu durum ısıdan kaynaklı olabilir.Bu yüzden ara sıra oyun vs bir şey oynadıktan sonra tabletinizi veya bilgisayarınızı bir süre dinlendirin fazla yüklenmeyin. Buna bağlı olarak belleklerinizde sorun olabilir. Az ihtimalde olsa virüs kaynaklı olabilir. Şarj ile alakalı olabilir, elektrik voltajının azalması çoğalması olabilir tabi bu şarja takılı iken olur. Pil ile kullanıyorsanız pil ömründe bitiş sinayelleri gözüküyor demektir. 

Laptop, tablet vb cihazlarınızın altına soğutucu koymayı unutmayın. Buna rağmen kapanma oranı daha uzun sürüyorsa ısıdandır. Aksi takdirde donanımsal sorun vardır demektir. 

Masaüstü bilgisayarlarda ise aynı şekilde çok neden vardır ama en önemli neden güç kaynağı olarak gözükür bu da PSU eskisimiş ve yenilemeniz gerekebilir. Bunu anlamak için deneme yanılma yöntemini kullanınız. Gene kapanma varsa RAMlerinizi kontrol edin herhangi bir sorun olabilir. Bilgisayarınızı yeteri kadar soğutun havalandırma sisteminiz iyi olsun. 

Her şeye rağmen bunlarda fayda vermediyse garantiniz varsa hiç buralarda çare aramaya gerek kalmadan direk servise gönderin en iyi sonucu böyle alabilirsiniz.

Tabletinizde ki sorun dediğimiz gibi pilden kaynaklı bu sebeple format atmanıza gerek kalmaz. Sadece pili değişin yeterli olacaktır. Kolay gelsin.

Bir önceki konumuzda bilgisayar sürekli kendi kendi kapanıp açılıyor isimli konuda bilgisayarınızın kapanma nedenleri, kendi kendine reset atma, kapanıp açılmaması, mavi ekran, siyah ekran hataları ve daha detaylı bilgi ulaşmak için konumuza göz atmanız yeterlidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

22 yorum:

  1. Benim tablette bazen islem yaparken sarzi bitmis gibi aniden kapaniyor. Sonra aciyorum bakiyorum sarz yuzde 40 larda. Anlam veremedim.

    YanıtlaSil
  2. apple almamın en büyük sebebi bu. Diğer markalar ne olursa olsun ürünü 1 yıl kullanmaya progmramlıyorlar sanki. 1 yıl sonunda çöp

    YanıtlaSil
  3. benimde tabletim kapanıyodu birkaç şey vdenedim düzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tablet için hızlı sarjetme programı yukledim.sonra tabletiminn ekranı 3 saniyede bir kapaniyo .siz nasıl yaptınız .lütfen acil yardım 🙏🙏😭😭😭

      Sil
  4. benim taplette kafayı yedi. prizdeyken sıkıntı yok ama bataryayla kullanırken kapanmaya basladı

    YanıtlaSil
  5. Benim tabletimde ara ara kapanma durumu oluyor. Tamire giturdum ancak bir sonuc cikmadi

    YanıtlaSil
  6. Çözüm için birüsürü şey denedim olmadı. En son tamirciye verdim.

    YanıtlaSil
  7. Benim tabkette prizden cikarkmca tak dihe kapaniyor. Hep prizdemi kullanicam bunu. Anlamadim gitti. Olmazsa servise gondericem zaten bole seymi olur

    YanıtlaSil
  8. Kalitesiz marka almamak lazim. Sonra benim gibi 3 5 ayda sorunlar baslar. Napacaz bakalim bu kapanma sorununa

    YanıtlaSil
  9. benimde tabletim işlem sırasında ısınıyor. simdilik kapanmıyor ama ben yanacak diye islemi sonlandırıyorum. işlemci nicin boyle ısınır anlamıyorum

    YanıtlaSil
  10. dün internete girerken tavbletimin cok ısındığını farkettim. işlemci kısı cok ısınıyor. elim değince bile yandı tablet napsın

    YanıtlaSil
  11. tabletten ziyade telefonum ısınınmaya basladı. bazen konusuren ates gibi oluyor

    YanıtlaSil
  12. bende özellikle facebook uygulamasında karşılasıyorum bu kapanma olayıyla benim için cok iyi oldu bu yaz

    YanıtlaSil
  13. Samsunglarda genel sorunmu anlamadım adamlar ısınmayı çözemedi gitti.

    YanıtlaSil
  14. Benim tablet concord flyfix a7 minecraft fruit ninja gibi oyunlarda oyun acilmadan tablet acilip kapaniyo ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  15. kardesim hepsin denedim servise gönderdim yinede kendi basına kapanıyor açıyorum sarjı yüzde 50 gözüküyor

    YanıtlaSil
  16. Sarji dolu ama tablet acildiktan 30 saniyesonra kapaniyor

    YanıtlaSil
  17. Bende galaxy tab 3 kullanoyordum. Tabletin sarji bitince sarja taktim. Sonra hemen guc moduna basili tutup acmak istedim. Tab 3 yazisi cikiyor kapaniyor. Acilip kapaniyor anlamadim.

    YanıtlaSil
  18. Olum yeter bende şarjı dolu 32 şuan kendi kendine kapanıyor açmak zorunda kalıyorum 100 kez aynısı oldu saydım

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.