-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Çocuk Halısı Seçerken Dikkatli Olun

ads
ads
Evinizdeyken sürekli üzerinde üzerinde durduğunuz, oturduğunuz belki elinizdeki bir eşyayı koyduğunuz halıların sağlığınız için nasıl tehlikeler taşıyabileceğini biliyor musunuz? Özellikle çocuk halısı modellerinde yer alan tehlikelerin farkında mısınız?

Günlük hayatta evlerimizin bir parçası olan halı modellerinin kaliteli olanları tercih edilmelidir. Ucuz olduğu için tercih edilen halı markaları, içeriğinde bulundurduğu kimyasal boya maddelerinden dolayı insan sağlığını tehlikeye atabilmektedir. İnsan sağlığını tehdit eden bu halı markaları iyi denetlenmediği için piyasada kolaylıkla yayılabilmekte ve hemen hemen her yerde satılmaktadır. Özellikle halıların boyanması aşamasında boyaların daha uzun süre kalıcı olması için karıştırılan bazı kimyasal maddeler insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu yüzden bilmediğiniz halı markalarını kullanırken dikkatli seçmelisiniz. Seçeceğiniz halı markaları konusunda iyi bir araştırma yapmak her zaman sizin yararınıza olacaktır.

Günlük hayatta kullandığınız halı markaları belki sizi çok etkilemeyecek olsa da, çocuk odasında kullanmakta olduğunuz çocuk halısı modelleri çocuğunuzu etkileyecektir. Bu çocuk halısı modellerinde, çocukların ilgisini çekmesi açısından genellikle renkli karkterler kullanılmaktadır. Özellikle sevilen çizgi filmlerin karakterlerini kullanmak çocuk halısı modellerinin satmasını sağlamaktadır. Üstelik çocuk halısı fiyatları normal halılara göre çok daha fazla olmasına rağmen bu halılarda kullanılan kimyasal boya miktarı çok daha fazladır. Çocuk halısı modellerinde, halının üzerinde yer alan deseni elde edebilmek için kimyasal boyalar kullanılmakta ve bu boylar çocuklarınızın gelişimini çok kötü etkilemektedir.


Çocukların en gelişime açık oldukları vücutlarının en hızlı geliştiği bu çağda bu şekilde zehirlenmeye açık olmaları hem zihin hem de beden gelişimlerini kötü etkileyecektir. Bu yüzden özellikle çocuk halısı seçimi yaparken, kullanılan halı markaları iyi seçilmelidir. Çocuğunuzun gün boyu üzerinde oturacağı ve oyunlar oynayacağı halının, sağılığını etkilemesini istemeyeceksinizdir. Bu yüzden çocuk halısı seçerken, halının deseninden önce markasına ve imalatında kullanılan hammaddelere bakmak çok daha sağlıklı olacaktır. Kullandığınız halıların doğal kök boyasıyla boyanmış ipliklerden dokunmuş olması en iyi tercih olacaktır. Kullandığınız halı ne kadar doğal ve kaliteli olursa sağlığınız içinde o kadar elverişli olacaktır.
makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Çocuklarımız için herşeyi yaparız. Bu güzel yazıyı paylaştığınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.