-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Bisikletler ve Atv Motorlar

ads
ads
Motorsuz, iki tekerlekli, pedallı ve insan gücü ile ilerleyen bir ulaşım aracı olan bisiklet; ulaşım ve eğlencenin yanı sıra bisiklet sporunda da sıkça kullanılmaktadır. Bisikletin icadı hakkında kesin bir bilgi yoktur, ancak geçmişinin çok eskilere dayandığı da ortadadır.

Günümüzde birçok spor tipi gibi bisiklet sürmek de bir hobi haline gelmiştir. Şehir hayatından bunalarak en azından tatil günlerinde kendisini doğanın huzur dolu rüzgarına kaptırmak isteyenlerin tercihi olan bisiklet sporu, spor yaparken eğlenceli vakit geçirmek isteyen herkesin tercih ettiği bir aktivite olmaya başlamıştır. Esasında günümüzde birçok Avrupa ülkesinde bisiklet kullanımının daha yaygın olduğunu görebilirsiniz. Daha çok çevreci bir ulaşım aracı olan ve çevreye zarar vermediği için kullanımı desteklenen bisikletler, trafik kazalarına da bir son verebilecek kadar güvenli olan araçlardır.

Birçok kişiyi maddi anlamda yıpratan petrol fiyatları, insanların hiç olmazsa kısa mesafelerde bisiklet kullanmalarını mantıklı hale getirmiştir. Avrupa ülkelerinde bunu destekleyen bisiklet yolları var elbette ama aynı şeyi ülkemiz için maalesef ki söyleyemiyoruz. Bisiklet yolu bir yana, daha ülkemizde bisiklet süren kişilere dahi henüz hak ettikleri özen gösterilmemektedir. Bisiklet yolu olmadığı için kaldırımda ya da yol kenarında bisiklet sürmeye çalışırken dikkatsiz bir sürücü tarafından ezilen birçok vatandaşımızın acısını unutmamalıyız ve süratle önlem almaya çalışmalıyız.


Bisikletleri hepimiz çok seviyoruz. Peki ya ATV motorlar? Engebeli arazilerin kralı olan atv motor modellerinin de son yıllarda fazlaca alıcısı var. Hatta bununla ilgili olarak ATV motor yarışları bile düzenlenir oldu artık. Elbette bisikletlere nazaran çok daha pahalı ve şehir içi kullanıma uygun olmayan atv motorları herkesin alacağı bir şey değil, ancak meraklılarının sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Bu nedenle eğer siz de değişik türde spor dallarını denemekten hoşlanan biriyseniz, mutlaka atv motor yarışlarını izlemenizi öneriyoruz. 
makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.