-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » EFT nedir?

ads
ads
EFT nedir?
EFT: İki farklı banka müşterisinin, birbirlerine ya da bir kişinin farklı iki banka arasındaki hesaplarına TRY (Türk lirası) birim alınarak para gönderme işlemine verilen isimdir ve Türkiye’de 01.04.1991 tarihinden bu yana sistem çalışmaktadır. EFT ismi, elektronik fon (para) transferi tümcesinin baş harflerinin kısaltması olarak oluşturulmuştur ve günümüzde şahısların farklı banka hesaplarına para göndermesinin yanında; taksitlendirilebilen (anlaşmalı) ödemelerin (okul aidatı, doğal gaz, su faturaları vb.) tamamını yapabilmektedir ve EFT sistemi sayesinde (bireysel) internet bankacılığı Türkiye’de devreye girebilmiştir.

Bugün elektronik fon transferi sayesinde bankaların büyük bir çoğunlu kredi ödeme, para transferi ve diğer bireysel internet bankacılığı işlemlerinden kâr elde etmemektedir.

NOT: EFT gün içerisinde 08.30 – 17.30 saatleri arasında TCMB başkanlığınca yapılmaktadır.

Yazan:  Kaystros

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.