-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Salatü Selam Bir Duadır

ads
ads
Salatü selam duadır. Hz. Muhammed'e (s.a.v.) okunan salat, ona yapılan duadır. Aslında salavatla kendimize dua etmiş oluyoruz. Elbette ki Resul-i Ekrem (s.a.v.) getirilen salavatla fayda görmektedir, ancak asıl faydası kendimiz içindir. Nitekim İbnü'l-Arabi derki: "Hz. Peygamber'e (a.s) yapılan salatın faydası, onu yapana döner. Zira salat getirmek okuyanın samimi itikadını ve niyetini, Resulallah'a(s.a.v.) sevgisini, taate devam etmesi ve hürmetini gösterir. 

Salatü Selam Bir Duadır


Hz. Muhammed (s.a.v.), "Müslüman bir kimsenin din kardeşi için gıyabında yaptığı hayır dua kabul edilir. Melekler yapılan duaya, Amin istediğinin aynısını sana da verilsin diye dua ederler. Hadisi  buna delildir.

Görüldüğü gibi müslümanın, din kardeşi çin gıyabında ettiği duanın mutlaka kabul edildiği, ayrıca dua edene de kardeşine istediğinin mislinin verilmesi için bir meleğin dua ettiği bildiirlmektedir. Bir müslümanın din kardeşinin arkdasından yaptığı duası kabul ediliyorsa, aynısı kendisine yapılıyorsa, alemlere rahtmet olarak gönderilen bir peygamberin arkadasından yapılan duanın kişiye faydası çok daha büyük olacaktır.


Yazar: Siraceddin Önlüer

O'nu Selamlamak - Salatü Selam Getirmenin Faziletleri [ Semerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.