-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Dmoz Dizini O Kadar Önemli mi?

ads
ads
Dmoz Dizini O Kadar Önemli mi?
Dmoz ücretsiz açık dizin projesi olarak binlerce sitenin içinde barındığı sistemdir. Pagerank değeri oldukça yüksek ve Google'ın önem verdiği düşünülen dizinlerin en başında yerini alır.


Dizinde gönüllü onlarca editör bulunmaktadır. kayıt olduktan sonra sitelerinizi belirli aralıklarla en az 3 ay gibi sürede incelemeye alırlar ve uygun görülürse eklenebiliyordu, eskiden çok önemli olsada artık zamanımızda birçok şey gibi dmoz önemini kısmen yitirmiştir. Gönüllü editörlerin bazıları (hepsi değil) bu işi paraya dökmeye çalıştıklarından dolayı çok kaliteli sitenizde olsa dahi ekleme gibi bir eylemde bulunmamakla birlikte bazen çok büyük ücretler talep eden kişiler yüzünden dmoz eski dmoz değildir.

Google açısından da şu zamanlarda pek bir önemi olduğunu düşünmüyoruz.  Çünkü bazı kişiliksiz editörler yüzünden beş para etmez siteler dahi dmoz dizininde kayıtlı gözükebilmekte ve kaliteli siteleriniz olsa eklenme şansınız çok az bu yüzden dmoz dizinini unutmanın zamanı geldi.

O kadar büyütmemek lazım çünkü gerçekten o kadar önem arz etmiyor google açısından % 1'luk bir etki edebilir ama bunun için sürekli kayıt olmak beklemek gereksiz. Gönüllü editörlere de kesinlikle paranızı yedirmeyin ve öyle bir istekte bulunan kişileri şikayet etmeniz  ve ücretli olarak sitenizi eklettirmeniz aynı zamanda o kişiliksiz editörler kadar sizinde kişiliksiz olduğunu gösterebilir.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Valla millet parayla sitelerini dmoza eklettiğine göre bir bildikleri var demek ki yoksa neden para versinler : ))

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.