-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Fakir Baykurt Kimdir?

ads
ads
Fakir Baykurt Kimdir?
Fakir Baykurt gerçek ismi "Tahir" 1929 yılında "Burdur" ilinde dünyaya gelmiştir. Yazar ve sendikacıdır. Tahir Baykurt’un validesinin ismi Elif ve babasının adı ise  Veli’dir. Dünyaya geldiğinde  ona savaşlarda vurulup geri gelemeyen Ayın zamanda amcasının ismi olan Tahir adı verilmiştir. Tahir 1936 senesinde Akçaköy İlkokulu'nda eğitiminin ilk basamaklarını tırmanır  ve iki sene sonra babası hayatını kaybeder. Babasının vefatından sonra dayısı Osman Erdoğuş tarafından Balıkesir iline bağlı Burhaniye' ye giderler ve orada dayısının yanında dokumacılık yapmaya başlar. II. Dünya Savaşı'nın başlaması ile dayısı askere alınır ve Tahir Akçaköy’e geri gelerek okuluna devam eder. 1942 yılında ağır bir sıtma hastalığına yakalanır bu zamanda  ise kendini şiir yazmaya verir ve bu dönemde şiir yazmaya başladığı ilk zamandır.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.