-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Apple'ın Logosundaki Elma Neden Isırılmış?

ads
ads
ABD'nin en büyük bilgisayar firmalarının en başında gelen "Apple" ilk kurulduğu dönemlerde farklı bir elma çeşidi olan "Macintosh" adı ile bilinmekteydi.

Steve Jobs İncil'de bulunan Adem ile Havva'daki elmayı kullanmaya karar vermiştir. Apple'ın ürünlerinde dikkat ettiğiniz gibi logosu ısırılmış elma bulunmaktadır. Zamanımızda bu logonun ısırılmış olmasının nedeni "İlk bilgisayar üretimi için kadroda yer almış olan 'Turing" ölü bulunmuştur. Turing bir elmayı zehire batırarak ve sonrasında ısırarak intihar etmiştir." Bundan dolayı bu figürün kullanıldığı söylenmektedir.

Savaş dönemlerinde Turing çok katkıda bulunmuştur. Fakat bu yaptığı hizmetleri görmezden gelinerek dışlanmıştır. Bir gün masa başında ölü bulunmuştur ve elinde ısırılmış bir elma vardır.


Apple'ın Logosundaki Elma Neden Isırılmış?


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

16 yorum:

  1. Aslında olay şu o adam elmaya ilaç iğnesi ile siyanür enjekte ediyor ve ısırıyor anında ölüyor.

    YanıtlaSil
  2. İlginç bir hikayesi varmış sanıyorum benim gibi kimsede neden ısırılmış elma logosu diye düşünmemiştir ama güzel bilgilendirme.

    YanıtlaSil
  3. Isırılmış elma logosu olarak hiç düşünmemiştim açıkcası.

    YanıtlaSil
  4. ilginç bir hikayesi varmış ama bu hikaye doğrumu gerçekten?

    YanıtlaSil
  5. Hep merak etmişimdir ısırılmış elmayı. Hikayesi trajikmiş.

    YanıtlaSil
  6. Ali Cenk Oruç11 Aralık 2014 03:48

    Vay be cidden böyle bir sebepten olabileceği hiç aklıma gelmezdi, fakat gerçekten vefalıca bir davranış olmuş. Çok ilginç ama bir o kadar da hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  7. Ekmek Kadayıfı12 Aralık 2014 19:10

    Oldukça trajik bir hikaye aslında. Bilim adamı önemli bir buluşa imza atarken bir anda intihar etmesi oldukça üzücü aslında keşke bu günleri görebilseydi.

    YanıtlaSil
  8. Vay be adem ile havvayı kullanması etkilemedi değil

    YanıtlaSil
  9. Firmaların logolarında yada isimlerinde bu tarz hikayelerin barınması firmaları daha güçlü kılıyor gerçekten, bu sebeple logo yada ismimizi belirlerken baya bir düşünmeliyiz :))

    YanıtlaSil
  10. Yazık olmış adama böyle büyük bir insanın intihar etmesi üzücü.

    YanıtlaSil
  11. Adem ile havva olayı beni biraz şaşırttı aynı zamanda o elma ismide

    YanıtlaSil
  12. Çok garip hiç düşünmezdim Adem ile Havva hakkında olduğunu teşekkürler,kendini tekrar hatırlattı bu arada steje jobs toprağı bol olsun.

    YanıtlaSil
  13. Hikaye gerçekten doğruysa çok manidar olmuş gerçekten.Ama düşünürsek her logonun bir anlamı ve hikayesi olması daha çok akılda kalıcı olmuş olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. adam ölünce kıymeti anlaşılmış demekki ama burası bence tamamen bir söylentide olabilir

    YanıtlaSil
  15. ilginç 2 farklı hikaye bana kalırsa Turing ' den esinlenmiştir. Tabi işin gerçeği yalnızca Steve reyiz tarafından biliniyordur :D

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.