-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Allah (c.c.) İlk Neyi Yarattı

ads
ads
Allah (c.c.) birdir ve eşi benzeri yoktur ve yarattıklarının hiç birine benzemez.  Allah ilk olarak Hz. Muhammed (s.a.v.)'in nurunu yaratmıştır. İlk olarak yaratılan nur Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in nurudur.  Hiçbir şey yokken, melekler, cinler, dünya, gezegenler, cennet, cehennem ve varolan hiçbirşey yokken sadece Allah (c.c.) vardı.

Allah (c.c.) O nuru yarattığı zaman 4'e böldü. O nurun birinci parçasından Levh-i Mahfuz 2. parçadan kalemi 3. parçadan arş yaratıldı ve dördüncü parçayı ise tekrar dörde böldü. 

Birinci parçadan arşı taşıyan melekler, ikinci parçadan kursi, üçüncü parçadan ise melekleri yarattı. Dördüncü parçayı gene dörde böldü.  Birinci parçadan yerleri, ikinci parçadan gökleri, üçüncü parçadan cennet ve cehennem yaratıldı. Dördüncü parçayı tekrar dörde böldü. 

1. parçadan müminlerinin basiertlerinin nurunu, 2. parçadan kalplerinin tevhit nurunu, 3. parçadan onların ünsiyetlerinin kelime-i tevhid (La ilahe illallah Muhammedün Resulallah) nurunu yarattı.


O nur Allah huzurunda 12 bin sene durmuştur.  Allah (c.c.) o nura nazar etti ve o nurdan bir ter damlayarak 124 bin peygamberin nuru çıktı.  Ve peygamberlerin nurları nefes aldı ve o nefeslerden de evliyaların nurları yaratıldı. Yani veliler peygamberlerin ruhlarının nefeslerinden gelmektedirler.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.