-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » American Bobtail Kedi Cinsi

ads
ads

American Bobtail Kedi Cinsi
American Bobtail Kedi ırkı ve Özellikleri


American Bobtail Kedisinin temel özellikleri nelerdir?

Çok mükemmel denilebilecek derecede bir karaktere sahip olan bu kedi ırkı, oldukça zek, tatlı, sevimli ve çok cana yakın kedi ırkları arasında en iyilerindendir. Kedi severlerin çabucak alışabileceği bir cinstir.

American Bobtail ırkının Görüntüsü ve yapısı nasıldır?

Oldukça güçlü çene yapısı vardır ve kafa biçimi ise geniştir. Kulakları orta büyüklükte bazılarında ise biraz daha küçük olabilmektedir. Düz sayılacak bir buruna sahiptir. Gözleri ise yuvarlak olup iri yapıdadır.  Vücuduna oranla yere yakın dereceli görünümü vardır.  Bacakları kaslı ve güçlü yapıdadır. Kuyruk biçimi sivri ve kıvrık durumdadır. Genel olarak bu kedi ırkının vücut yapısı bu şekildedir.

Tüy bakımı nasıl olmalıdır?

Çok güzel ve yumuşak tüylere sahip olduğundan ince uçlu ve seyrek taraklarla taranması gerekir. Yıkamak icap ederse uygun bir şampuanla yıkanması gerekir. Yağ ve başka kimysallar içeren şampuanlardan uzak durmanız önerilir. Çok fazla bakıma ihtiyacı yoktur . Haftada en fazla bir kere taranması kafi gelecektir.

American Bobtail Kedi cinsinin Kökeni neresidir?


1960'larda hoş bir raslantıyla bulunan bu ırkın annesinin bir Siyam dişisi babasının ise kahverengi veya gri bir tekir olduğu söylenmektedir. Fakat bu ırk çok fazla bulunan kedi ırklarından değildir. Dünya genelinde çok az bulunmaktadır.


Bir önceki kedi ırkı yazımız >>  Ankara Kedi Cinsi (Angora)

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.