-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Salatü Selam Rahmet Vesilesi

ads
ads
Salatü Selam Rahmet Vesilesi
Salatın bir manası da rahmettir. Rahmet hazinesinin anahtarı ise ona salat ve selam getirmektir.. Salavat, ruhu rahatlatır. Kalbi serinleştirir, kulu sakinleştirir. Ruha rahmet duygusu tattırır. Zira o rahmettir, rahmet olarak gönderilmiştir.

İşte salatü selam, o rahmetten pay almaktır. Çünkü o ümmetine çok düşkündür. Müminlere karşı çok şefkatli, çok merhametlidir. Ümmetinin dünyada sıkıntıya düşmelerini, ahirette de cehenneme girmelerini asla istemez. Ümettinin kurtululşu için kendi feda edecek kadar hırslıdır. Kendisine salatü selam getireni, mahrum etmez, hediyesiz bırakmaz. Nitekim Cenab-ı Hak,

"Andolsun, size kendinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, Size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve çok merhametlidir" (Tevbe */128) buyrulmaktadır.

Yüce Allah, salatü selam getiren kimseye  rahmet nazarı ile bakar, ona rahmet eder, merhametle muamele eder, en az bire on karşılık verir. Nitekim Resul-i Ekrem (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

"Kim benim üzerime bir kere salavat getirirse Allah da ona on rahmet indirir. Kim benim üzerime on salavat getirirse Allah ona yüz rahmet indidir."





Yazar: Siraceddin Önlüer

O'nu Selamlamak - Salatü Selam Getirmenin Faziletleri [ Semerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.