-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Soda Severler Dikkat

ads
ads
Soda Severler Dikkat

Soda tüketimi artık giderek daha yaygın hale geliyor… 

Soda ile farklı lezzetler yaparak özellikle yaz aylarında birbirinden renkli ve tatlarda ferahlatıcı içecek hazırlamak mümkün. Türkiye’de soda tüketimi küçük ve yeşil cam şişelerde popüler bir hale gelmiş durumda. Avrupa ülkelerinde ise bu durum hem daha farklı hem daha sağlıklı bir boyutta. Avrupa’da insanlar evlerinde veya iş yerlerinde soda makinelerine sahipler. Bu makineler ön şişesine yerleştirmiş olduğunuz ve evde sürekli güvenerek tükettiğiniz ister musluk suyu ister damacana sularından doldurarak %100 doğal karbondioksit ile suyunuzu taze soda haline getirmekte. Böylece cam şişelerin geri dönüşümü için harcanan enerji, şişelerin doğada çözünmesi süreciyle gelen doğa kirliliğini, şişeleri taşımak zorunda olmanız duygusunu da engellemiş oluyorsunuz.


Peki bu karbondioksit nereden nasıl temin edilir? 


Zaten kola ve diğer gazlı içeceklerin içerisinde o ferahlık karbondioksitle yapılır. Bu karbondioksit büyük depolama alanlarıyla fabrikalar götürüldüğünden bir baca işlemi sonucu elde edilir. Bu fabrikalar maliyetlerden dolayı bacalarla elde edilen karbondioksiti kullanır. Bacalarda biriken tortular vb karbondioksitin doğallığını düşürür. Fakat soda makinesi ile ufak dolumlar yapabilirsiniz. Bunu üstelik siz evinizde internetten sipariş vererek gerçekleştiriyorsunuz. Boyut ufak olduğu için karbondioksitinizin doğallığı %100’dür. Ülkemizde bu işi sodalife.com yapmakta. Soda makinesinin arkasında bulunan karbondioksit tüpten 60-70 Litre soda elde edebiliyorsunuz. Bunu da bildiğiniz suyla yaparak sodanın en taze halini, hamallık olmadan ve onlarca şişe taşımadan evinizde işyerinizde tüketebiliyorsunuz.

Tüpünüz bitti ise sadece depozitolu tüpü internet sipariş vererek değiştiriyorsunuz. Bu kadar basit ve sağlıklı bir şekilde soda makinelerini ülkemizde de görmek bizim için güzel bir adım oldu.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.