-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Google hreflang Kullanımı Nasıl Olur?

ads
ads
seo
Google Webmaster tools Uluslararası Hedefleme Aracı Bölgesel ve dil niteliğinde web sitenizin konumunu ayarlamanız gerekmektedir.

https://www.google.com/webmasters/tools/i18n?hl=tr&siteUrl= 

Google’ın doğru dili veya bölgesel URL’yi sağlamasına yardımcı olun


Bazı web sitesi, çevrilmiş yahut bazı  bölgedeki kullanıcılara hedeflenmiş içeriklerle bütün  dünyadan kullanıcıya hizmetini sunmaktadr. Google, Arama göstergelerinde doğru dili veya bölgesel URL’yi sunmak için rel="alternate" hreflang="x"özelliklerini kullanmaktadır.


Aşağıda, rel="alternate" hreflang="x"  >>  ek açıklamasının önerildiği bazı örnek sunumları aşağıdan takip edebilirsiniz

Ana içeriği tek bir dilde sağlıyorsunuz ve sadece şablonu çeviriyorsunuz (örneğin, navigasyon ve altbilgi). Kullanıcı tarafından oluşturulmuş içerikler barındıran sayfalar (örneğin, Forumlar) tipik olarak bu şekilde çalışır. İçeriğinizde tek bir dilde benzer bilgilere sahip küçük bölgesel varyasyonlar vardır. Örneğin, ABD, İngiltere ve İrlanda’yı hedefleyen İngilizce dilinde makaleniz vardır. Sitenizin içeriği tümüyle  çevrilmiştir.

Örneğin, her sayfanın hem Almanca hem de İngilizce sürümleri vardır.

Yazan: Erdinç Koç



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.