-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İmam Şafii'nin Salavatı

ads
ads
İsfahani (r.a.) şöyle demiştir:

"Resul-i Ekrem (s.a.v.)'i rüyamda gördüm. Kendisine amcasının oğlu İdris eş-Şafi'yi (İmam Şafii) sordum. Şöyle buyurdu:

'Onun hesaba çekilmemesi için Hak Teala'dan rica ettim.' Bunun üzerine,

"Ya Resulallah, bu şerefe nasıl nail oldu? diye sordum. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu:

- Zira o bana öyle bir salavat getirdi ki hiç kimse bana öyle bir salat getirmemiştir. O'na,

'Ya Resulallah! O salavat hangisidir? diye sordum. Hz. Peygamber (s.a.v.) İmam Şafii'nin hayatında devamlı okuduğu salavatı okudu. Salavat şudur:

'Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin küllema zekerehü'z-zakirüne ve salli ala seyyidina Muhammedin küllema gafele an zikrihi'l-gafilün'

(Allahım! Efendimiz Hz. Muhammed'e (sallallahu aleyhi vesellem) seni zikredenlerin zikrettiği, gafil olanların da gafil olduğu müddetçe salatü selam eyle). 

Başka bir mana ile:

"Allahım! Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.), onu hatırlayanların her hatırlayışında ve onu yadedip hatırlamaktan gafil olanların sayısınca ona salat eyle."

Ebü'l-Abbas İbn Mindil, İmam Şafii'yi vefatından sonra rüyasında gören birinin Allah'ın kendisine nasıl davrandığını sorduğunu, onun da cevaben bu salavatı devamlı okuması sebebiyle Allah'ın kendisini bağışladığını söylediğini naklettiği haber vermektedir.

İmam Şafii'nin Salavatı



Yazar: Siraceddin Önlüer

O'nu Selamlamak - Salatü Selam Getirmenin Faziletleri [ Semerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Kardeşim çok güzel yazıların var zekvle okuyorum bu tarz yazıalrını çoğaltman dileği ile.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.