-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » AT Ölür Meydan Kalır; Yiğit Ölür Şan Kalır

ads
ads
AT Ölür Meydan Kalır; Yiğit Ölür Şan Kalır
Bütün varlıklar gibi insanlar da ölümlüdür. Ölümün önüne geçmek elimizde değildir. Fakat istediğimiz  zaman, öldükten sonra da, kendimizde söz  ettirebilir, ismimizi unutturmayız.

Tanınmış koşu atları vardır. At yarışlarında, seyircilere parmak ısırtacak gibi koşmaktadırlar: sahiplerine bakıcılarına saygınlık kazandırırlar. Gün gelir, bu atlat hayatlarını kaybederler. Ancak  koştuğu koşular  hiçbir  zaman unutulmaz her  zaman dilden dile anlatılır.

İnsanlara hizmet etmiş, başkalarıyla kendilerini çevrelerine sevdirmiş olan bazı kişiler de bu şekildedir. Günü geldiklerinde onlarda bu fani dünyaya veda edecekler ama, isimleri dilden dile yaşayacaktır.

Çevrenizdeki cadde sokak, kitaplık, park, çeşmeler, tiyatro, gibi yerlerin isimlerine  hiç dikkat ettiniz mi? Bu isimlerin birçoğu insanların adlarını taşımaktadır. Bu kişiler bu dünyadan ebedi aleme  göç etmiş  ancak isimleri unutulmamış ünlü ve insanlara  faydalı olmuş kişilerdir.  

Ünleri, içinde yaşadıkları toplumların, dışına taşmış olanlar da vardır. Edison, Galile, Pastör, Arşimet vb. Yaptıkları işlerden,  gösterdikleri başarılardan dolayı bütün dünya bunların adını saygıyla anmaktadır. 

Buradan da anladığımız  gibi ölüm insanın adını silmeyebiliyor. Bu dünyada faydalı işler yapmış isek adımız öldükten sonrada yaşamış oluyor ve manevi olarak hiçbir zaman ölmüyoruz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.