-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Bakarsan Bağ, Bakmazsan Dağ Olur

ads
ads
Bize yararlı olacak şeylerin bakıma ihtiyacı vardır. Bakılan ve yaşanılması için özen gösterilmiş olan bazı şeyler güzelleşir. Aksi halde bakılmazsa, çirkinleşir ve bozulmaya mahkum olur.

İlk olarak bağı ele alırsak; bağın üzüm ve meyve vermesi için iyi bir çalışmaya ihtiyacı vardır. Sulanması, toprak bakımı vs. Ve zamanı geldiği zaman budanması, toprağın kazınması ve zararlı olan bazı otların temizlenmesi gerekecektir. Bu gibi bakımları yaptığımız sürece mevsimi gelince orası çok güzel bir bağ olacaktır. Şayet yapmaz isek, kısa bir zaman içinde bağ olmaktan çıkar, dağ olur. 

Bakarsan Bağ, Bakmazsan Dağ Olur


Buradan anlamamız gereken ise. İş yerleri, kurumlar da böyle olmalıdır. Dükkanını zamanında açıp kapatmayan ve işlerini boş veren kişinin müşterileri zamanla azalır ve artık o kişi iş yapamaz hale gelir. Fakat işine sımsıkı sarılıp, erken açarak ve kapayarak devam ettiği sürece hem kazancı iyi olur hemde müşteri memnuniyeti ile bu durumun keyfini çıkarır.

Onun için elimize geçen fırsatları iyi değerlendirmek lazımdır. İşimize, çalıştığımız kurumlara önem vermek zorundayız. Fayda gördüğümüz kaynakları iyi kullanalım. Onları elimizden kaçırmamak için bu ata sözünü akılda tutmak gerekir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Ben sizin dediğinize katılmıyorum iş konusunda.
    Ben çok adam gördüm, kolay iş yaparak, resmen yattıkları yerden günde 500-700 TL arası kazanç elde edebilen.
    Bir işte başarılı olmanın, her zaman disiplinlinli çalışmayla ilgisi yok, disiplinle ilgisi tamamen yok demiyorum tamam var ama, yaratıcılık ve beyin gücüyle alakalı bir durum bana göre. Adam yaratıcı ve yetenekliyse, disiplin fasa fiso.
    Dediğiniz gibi olsaydı, kariyer peşinde koşanlar şimdiye köşe olmuştu. Dünyadaki başarılı iş adamlarına bakarsanız, çoğunun okul hayatları çok kötü ve derslerle ilgisi olmamış insanlar olduğunu görürsünüz. İş sadece disiplinli olmakta değil kısacası...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.