-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Dmoz Önemini Yitiriyor mu?

ads
ads

Dmoz Önemini Yitiriyor mu?

Dmoz dünyadaki en büyük ücretsiz dizindir. İçinde binlerce site bulunmaktadır. Bundan yıllar öncesine kadar oldukça önemli olan dmoz şu sıralara acaba eskisi kadar önemli mi?

Her ne kadar eskisi kadar olmasa da elbette dmoz bir bakıma önemlidir. Genel olarak çok kaliteli sitelerin yer aldığı bu dizinde artık bu dönemlerde çöp sitelerinde olduğunu araştıran görebilmektedir. Bunun bazı nedenleri vardır. Gönüllü olarak çalışan editörler bazı kişilerden büyük ücretler karşılığında sitelerini ekletebilmektedirler.

Bundan dolayı bu dizinde çöp sitelerin yer alması doğaldır ve bu yüzden de zaten kimse eskisi kadar önem vermiyor ve zaten önemini kısmen yitirmiştir. Webmasterlar artık bunların farkında olduğundan dmoz kayıtlı olsa da olmasa da pek bir fayda olmayacağını bilmektedirler.

Sonuç olarak eskisi kadar kuvvetli öneme sahip olmayan dmoz kısmende olsa yeterli düzeyde önemli diyebiliriz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Gönüllü olarak yapılan bir işin para ile bozulması gerçekten çok acı...

    YanıtlaSil
  2. Dmoz hala dünyanın en büyük dizinidir ve inanın içerisindeki mevcut editörler de içerdeki pislikleri temizlemek için uğraşıyorlar.Gönüllü bir sistem olduğu için herkes vakit buldukça sisteme giriş yaptığından bazen site onaylamaları uzun sürmektedir.Sitenizi eklediğinizde kategori editörleri en altta yazar,onların linkine tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Valla dmoz iyide bu gönüllü olayını ticarete dönüştüren zeki arkadaşlar olduğu için kan kaybediyor.

    YanıtlaSil
  4. Hayla DMOZ'a kayıt olamayanlar çok ve artık kimi DMOZ editörleride para ile kayıt yaparız diye mail atıyorlar forumlarda birçok defa konu oldu bu durum.

    YanıtlaSil
  5. ben bu dmozun etik olduğuna inanmıyorum ve gerçekten hile hurda döndüğüne de şahit oldum sitelerimden bir kaçının olduğu kategoride bildiğin rüşvet ile eklerim başka türlü eklemem ibarelerini bizzat yaşadım. Adam 10 günlük site açılmış ve kapanmış yayında bile değil o kategoride dmoza sokmuş. bana 300 lira vermezsen giremezsin diyor ve giremiyorum. Google'da baz almasa ve bu tip durumlardan dolayı tamamen bitse çok daha iyi olacak...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.