-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Geleceğe Dönüş Filminin 2015 Yılını Anlatması

ads
ads
Geleceğe dönüş filmini bilmeyeniniz yoktur.  Çocukluğumuzun unutulmaz ve  zamana damgasını vuran bilim kurgu türünde çok güzel filmdir. Zamanda yolculuğu konu alan filmde  1984 ve  31 sene sonrasını ele almaktaydı.

Geleceğe Dönüş Filminin 2015 Yılını Anlatması


Filmin karakterlerinden Marty McFly ve Dr. Emmett Brown 31 sene sonrasına zaman makinesiyle yolculuk yaptığını hatırlıyoruz. Peki geleceğe dönüş filminde 2015 yılı yani şuan bulunduğumuz zaman nasıl anlatılmıştı?

1989 yapımı olan film 2015 yılını uçan arabalar, uçan kaykaylar ve birçok teknolojik gelişimi bizlere göstermişti. Bu filmin en önemli özelliği ise komedi ve bilim kurgunun bir arada olmasıdır. Bu yüzdendir ki uzun seneler geçmesine rağmen hala hatırlarda ve unutulmamıştır.

Bilim kurgu filmleri genel olarak geleceğe ışık tutmaktadır. O zamanlarda Skype ve FaceTime gibi uygulamaların olmadığı ancak bazı fikirleri bu filmden esinlenilerek icat edildiğini de unutmamak gerekir.

Geleceğe dönüş filminde Marty'inin kullanmış olduğu uçan kaykay günümüzde icat edilmek üzeredir. Bunun için çalışmalar devam etmekte ve kısa bir zaman içinde de bu gerçekleşeceğe benziyor.

Günümüzde uçan arabalar çıkmasa da bilim insanları bunların üzerinde çalışmalarına devam ediyor ve görünen o ki gelecek zamanda uçan araba ve benzeri icatlarla karşı karşıya gelebiliriz. Teknolojinin en hızlı ilerlediği çağda yaşıyoruz ve her  geçen gün yeni bir icat çıkıyor.  


Aslında o filmi izlediğimiz senelerde bunların imkansız olabileceğini düşünürdük. Gün geldi 2015 yılına girdik, sanki gelmeyecekmiş ve bu tür icatların olamayacağını düşünerek zaman akıp gitmiş. Uzay çağı bizlere çok şey katacağı aşikardır.

1989 yılında bu zamana ait gelişimleri işleyen filmin ne kadar başarılı olduğu oldukça dikkat çekicidir. Peki bilim kurgu filmleri geleceğin nasıl olacağını önceden  tahmin edebiliyor. Yoksa bilim kurgu filmlerimi bazı icatlara ilham oluyor bu konu tartışılır.

Bir önceki yazımız  >>> Aşk Sana Benzer


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Bundan 15 yıl önce kolunuza bir saat takıcaz onunla mesaj alıp,sizinle irtibiat kuranlarla konuşabileceksiniz desek yok artık denirdi ama şu anda o teknoloji mevcut,bunlarda olacaktır elbette. ;)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.