-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » VELİLERE HİZMETTE SINIR YOK

ads
ads

VELİLERE HİZMETTE SINIR YOK

2007 Senesinden bu yana veliler düşünülerek tasarlanan ve uzun çalışmalar sonucunda oluşturulan muhteşem bir sistemden söz edeceğiz. Çocuklarınızın güvenliği, huzuru, mutluluğu veya yaşadıkları siz veliler için her şeyin önünde geldiğini bilmekteyiz. Dolayısıyla devletimizin sunmuş olduğu bu güzel ve güvenilir hizmetin adı, E-okul. Peki bu sistem tam olarak ne işe yarıyor? Öncelikle günümüzde böyle bir sistem ile çalışmak kesinlikle çok büyük başarı. Böyle bir çalışma velileri sistematik ve programlı olmaya itiyor.

Dolayısıyla çocuklarıyla olan ilişkilerini kuvvetlendiriyor. Sistem, öğrencilerin kayıt olduğu zamandan mezun olduğu zaman kadar verilen şifrelerle işliyor. İlk önce okula yapılan kayıt, nakil işlemleri, sınavlardan aldığı hem yazılı hem de yazılı not girişleri, okula gelmediği günlerde yaptığı devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri ( hangi dersin hangi gün veya hangi saatlerde yapılacak sınavları) , merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B )gibi başvuruları ve yaptıkları tercih işlemleri, belge işlemleri yani başarılarına göre öğrencilere yapılan değerlendirmelerde, taktir belgesi, onur belgesi veya teşekkür belgeleri, haftalık ders programı girişleri, e-karne, sözlü ve yazılıdan aldıkları ortalama notlar, öğrencilere veya velilere yapacakları duyuruları ve birçok öğrenciyi ve veliyi ilgilendiren haberler yayınlanmaktadır.

Böyle bir sistemin 2007 senesinden bu zamana kadar gelmiş olması veliler için çok büyük mutluluk olmasından yanı sıra, öğrencilerinde kendileri arasındaki rekabeti arttırarak, okul hayatlarındaki başarıyı getirmektedir. Eğer öğrenci hasta olup okula gitmemişse velisi bilgisinde sorun teşkil etmiyor, ancak aksi durumlarda ailesi ile iletişim konusunda çatışma yaşayan öğrencilerin kendi gelişimleri açısından faydalı bir yöntem olmuştur. Herkesin onay verdiği bu uygulama zamanla daha fonksiyonel boyutta kullanılmaya devam ederek, amacı doğrultusunda önem arz etmektedir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

13 yorum:

  1. Tembel öğrencilerin ve okuldan kaçan öğrencilerin korkulu rüyası :) Ancak çoğu aile bu sistemi tam olarak bilmiyor tüm velilere nasıl kullanıldığı ve nasıl takip edilmesi gerektiği özel kurslarla anlatılmalı.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum artık günümüz bilişim devri ve her konuda olduğu gibi eğitimdede bazı konularda teklojiden yararlanmak lazımdır eokul en guzel orneklerden biri

    YanıtlaSil
  3. bu tarz konularda ınternetın bu sekılde kullanılmasını sonuna kadar desteklıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Yaktı bizi bu e okul :) Nerede kaldı o eski karne hesaplamalar vs karnemiz gelene kadar ne olduğunu bilmezdik :)

    YanıtlaSil
  5. eokul sisteminin sonuna kadar arkasındayım baslarda cıddı sıkıntılar aksaklıklar yasansa da artık toparlandı ve bir duzene gırdı cocuklarımızın butun bılgılerıne ordan ogrenıp gorebılıyoruz ınternetın bu gıbı faydalarından yararlanmak lazım

    YanıtlaSil
  6. canan: internet doğru kullanıldığında dünyanın en iyi bir nimetidir. e- okul projesi de çocuklar için muhteşem bir projedir.

    YanıtlaSil
  7. canan adlı arkadasımıza katılıyorum interneti doğru kullandıktan sonra gercekten bulunmaz bir nimet ama ne kadar dogru kullanıyoruz o tartısılır tabı

    YanıtlaSil
  8. Devletin en başarılı projesi bence gerçekten yararlı bi sistem.

    YanıtlaSil
  9. internetin bu tarz olumlu konularda kullanılmasına son derece desteksıcıyım

    YanıtlaSil
  10. bayadır bu uygulamayı kullanıyorum ve cok memnunum bu tarz seylerın daha fazla olmasından yanayım devlet ıslerınde

    YanıtlaSil
  11. her zaman teknolojının ıyı yonlerını kullanmaktan yanayım yıllardırda bu hızmetten yararlanmaktayım ve cok memnunum

    YanıtlaSil
  12. kesinlikle arkadaslara katılıyorum bu tarz olumlu seylere her zaman varım teknolojı sadece face ve twiiter degıl bunun bılınmesı lazım bazı kesımlere

    YanıtlaSil
  13. e okul e devlet vb hizmetleri oldukca basarılı ve yerınde bır atılım olarak goruyorum

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.