-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Adalet

ads
ads
Adalet
Mahzumzoğulları kabilsinin ileri gelenlerinden bir kadın hırsızlık yapmıştı. Bu olay Hz. Muhammed (s.a.v.)'e intikal edince kabile üyeleri Hz. Peygamber Efendimiz (a.s.v.)'in bu kadını affetmesi için aracı olacak birini aradılar. Fakat bu konuyu Hz. Peygambere söylemeye kimse cesaret edemedi.

Sonunda Efendimiz'in (s.a.v.) sevdiği bir sahabe olan Üsame bin Zeyd(r.a.)'i buldular. Üsame(r.a.) Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz'den kadını affetmesini istedi. Onun böyle bir istekle gelmesine çok üzülen ve sinirlenen Kainat Efendisi Hz. Muhammed (s.a.v.) şunları şöyledi:

İsrailoğulları, aralarından mevki ve makam sahibi kişiler hırsızlık yaparlarsa onlara dokunmazlardı. Ama zayıf ve kimsesiz kişiler hırsızlık yaptığında onları cezalandırırlardı.

"Eğer hırsızlık yapan bu kadın Mahzumoğulları'ndan biri değil de kendi kızım Fatıma bile olsaydı, onu da cezalandırırdım."

Allah şu dört kimseye buğz eder:
* Çok yemin ederek malını satan satıcı.
* Zina eden ihtiyar.
* Kibirli fakir
* Zalim Yönetici

"Adil devlet başkanı ve idareciler mahşer gününde Allah'ın lütfuna erenlerin öncüleridir."

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Yıl 2015 Adalet ülkemizde artık kadın ismi bile olmaktan çıktı başka bir rezalete dönüştü bu bir siyaset değil bir sitem bir isyandır.

    YanıtlaSil
  2. hangı adalat ezelın demesı gıbı artık ne adalet kaldı nede adalet dıye bır bayan ısmı adaletsızlerın dunyasında adaletsızce yasıyorum kısa ve öz olarak bu

    YanıtlaSil
  3. hangi adalet hocam adalet mi kalmış su devirde ciddi anlamda cok kotu bır yere dogru gıdıyoruz dunya olarak

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.