-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ekmek Fırını Yapımı

ads
ads
Ekmek, hayatımızın belki de en vazgeçilmez gıdaları arasında yer almakta. Yaşam kaynağımızın bu denli özel olması ve bu denli emek isteyerek yapılan bir gıda olması, oldukça kaliteli bir alt yapı gerektirmekte. Sofralarımızda sıcak ekmek bekler iken, bu ekmeğin pişirildiği, hazırlandığı ve hamurunun yoğrulduğu yere kadar pek çok detay var arka planda. Arka planın en büyük emektarlarından birisi de bu fırınlardır. Genellikle ekmek yapar iken kullanılan bu fırınlar, yüksek ısılardaki dayanıklılığı ile daha çok çözüm yaratıyor ve insanlara daha hızlı bir ayrıntı veriyor. Bu fırınların en özel durumu da, sıcağa karşı dayanıklı olması ve hızlı bir şekilde ekmek pişirmesidir. Bu yüzden ekmek yapımı için kullanılan tüm fırınlarda, özel bir sistem vardır ve bu sistemi bu konuda uzman ustalar yapmaktadır. Öncelikle tüm iş ölçü almakla başlar. Kullanılacak yerin zeminine göre, duvar boyutlarına göre ve kullanılacak alana göre ciddi bir zamanlama ile planlanan bu işlem, insanların ihtiyacına göre fırın üretimi için organize edilmiş olur. Genellikle yoğun çalışmalara maruz kalacak ve ekmek fırınları tarafından hemen hemen her gün kullanılacak olun bu fırınlar için, en önemli özelliklerden birisi de sağlamlıktır.

Ekmek Fırını Yapımı Özel Ustaları

tasfirinci-zabit-isleri-5

Fırınların üretim koşulları ve tasarlanması, ustalarımızın bizzat kendine ölçü birimleri ile oluşturduğu ve isteğinize göre ön kaplarının dahi değiştirilebildiği bir süreç ile başlıyor. Bu süreç içinde genellikle tasarımlar için kullanılan tuğla yapısı, ızgara yapısı ve fırının yapılacağı yere göre düzenli bir çözüm yapısı sunuluyor. Bu sayede ustalar aradığı materyalleri temin ediyor ve ardından üretime koyuluyor. Fırın üretimi dışarıdan ne kadar rahat görünürse görünsün, en sıcak noktalardan birisi olduğu için planlanan fırının üretimi için tüm işler başlıyor. Makineler ve sıcaklık ile başlayan zemin planı ile ortaya hoş bir taslak çıkarılıyor. Sonra üzerine tüm kaplamaları, karışımları ve özel malzemeleri ekleyerek tüm fırının sağlam olması için ekstralar dahil ediliyor. Bu sayede daha fazla kullanım için daha özel bir ekmek fırını hazırlanmış oluyor.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.