-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » pimapen fiyatları nasıl hesaplanır

ads
ads
pimapen fiyatları nasıl hesaplanır
Çok değil bundan 4-5 yıl öncesine kadar bir ürün alacağımız zaman mağazalara gider ve 1-2 mağaza gezdikten sonra '' Aman hepsi aynı fiyatı veriyor '' ve '' hepsi aynı kalite diğeri daha pahalı '' diye en ucuz olan ürünü alırdık. Ancak şimdi internetimiz sayesinde 100lerce mağaza elimizin altında ve ucuz veya pahalı ürünlerin kaliteli mi değil mi kullanan yorumlarına bakarak alabiliyoruz. Peki telefon, beyaz eşya veya mobilya fiyatını bulduğumuz gibi evimize yaptıracağımız pimapen pencere fiyatlarını hemen bulabiliyormuyuz? Hayır! İşte bu nedenle sizlere pimapen fiyatları hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle plastik pencerenin kullandığımız metresini sayıyoruz. Yani pvc profil dediğimiz ve piyasada egepen, winsa ve fıratpen olarak adı duyulan markalar. Biz bunlara pvc pencere markası diyoruz. Ama pimapen daha kaliteli olduğu için genelde pimapen denilir. Peki fiyatları sadece markalar mı belirler. Hayır ondan sonra birde ısıcam hesaplamamız gerekiyor. Bu nedenle penceremizin genişliğini ve boyunu çarpmamız gerekir. Böylece matematikten bildiğimiz gibi m2sini çıkarıyoruz. Yani cam m2 olarak hesaplanır. Ayrıca penceremizin kaç tane açılan kanadı var ise bunlara kol ve menteşe gibi kullanılan malzemeleri aksesuar olarak sayıyoruz. Toplamı 1 adet aksesuar olarak hesaplama yapacağız. Ve sonra olarak pervaz mermer olayı var. Gerek var ise pervazını ve mermerini hesaplıyoruz.

Şimdilik yüzeysel olarak ufak bilgi sahibi olmanız için böyle bir makale yazdım. 1-2 gün sonra size resimli olarak çok daha detaylı anlatacağım. Ama fiyattan çok daha önemli olan işçilik bunu sakın unutmayın. Ucuz yaptırmak yerine uygun pimapen fiyatları ile kaliteli iş yapan firmalar bulmanız gerekir.

Yazar: Sekoo

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.